iPon Hírek

Felfedezték a cégek a Facebookot

Dátum | 2010. 06. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Facebook, a világ legnagyobb közösségi oldalának tulajdonosa közölte, hogy négyszeresére nőtt hirdetőinek száma 2009 kezdete óta, hiszen a marketingesek meg szeretnék ismertetni termékeiket a növekvő nemzetközi közönséggel - cikkez a Bloomberg.

A Facebook, amely irodákat nyitott világszerte, hogy kiszolgálja ügyfeleit, kétszeresére növelte hirdetésszervezőinek számát tavaly az előző évhez képest. A cég nem közölt pontos számot hirdetőiről és az azokat kiszolgáló hirdetésszervezőkről.

A vállalatok növelik hirdetési kiadásaikat a válság után, hogy elérjenek olyan fogyasztókat, akik rendszeresen használják az internetet. Nagyon jó helyzetbe vagyunk, ahogy kilábalunk a jelenlegi gazdasági helyzetből - mondta Mike Murphy, a cég globális sales részlegének alelnöke.

A Facebook által értékesített hirdetések a felhasználók adatlapján jelennek meg, ahol a megjegyzések, a képek és a közzétett linkek is. A hirdetések megjelennek a felhasználók profiloldalán is, amelyeken a személyes információk olvashatók.

A több mint 500 millió felhasználóval rendelkező Facebookon olyan cégek is hirdetnek, mint a Procter & Gamble, a Virgin America vagy az Adidas.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!