iPon Hírek

Felfedték a BattleTech fő karaktereit és sztorivonalát

Dátum | 2016. 12. 05.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Harebrained Schemes BattleTech-je több, mint tizenegyszeresét gyűjtötte össze a Kickstarter-kampányban a kért 250 ezer dollárnak. A hatalmas siker óta persze folyamatosan dolgoznak a játékon, egy friss bejegyzésben épp a fő karaktereket és a történet alapjait mutatták meg. A sztori tulajdonképpen egy sokrétű, bonyolult politikai dráma, melyben nemesi házak küzdenek egymás ellen, kicsit úgy, mint a Trónok harcában. A helyszín az Aurigan Reach, melyet kisebb házak koalíciója vezet a Terran Empire-t szétszaggató, brutális polgárháború után. A koalíció élén az Arano ház állt, de egy puccsal megsemmisítették őket és a frissen megkoronázott uralkodót, Lady Kamea Aranot száműzték. A hölgy azonban nem adta fel, csapatokat gyűjtött, hogy visszaszerezze királyságát. Segítői a Magistracy of Canopusban lévő szövetségesek – a polgárháború előtt ők irányították az Aurigan Reach egy részét. Lady Arano keménykötésű lánykának tűnik, hadseregét családja ősi harci mech-jének pilótafülkéjéből vezeti.
Ellenfelei az Espinosa ház tagjai, akik apjának tanácsadóiként szolgáltak, mielőtt elárulták volna és maguknak követelték a birodalmat. A pragmatista Santiago Espinosa autoriter uralmat épített ki, célja, hogy megvédje az országot a határon túlról jövő fenyegetésekkel szemben. Segítője Victoria, a lánya, aki szintén nem arról híres, hogy kesztyűs kézzel bánna bármivel is.
A két tűz között helyezkedik el a mi kis zsoldosbandánk. Lehetnek saját újoncaink, de hajónkat, az Argot régi bajtársaink irányítják.
Az események 3023 táján játszódnak, tehát a harmadik örökösödési háború vége felé, de néhány évtizeddel a Klán 3049-es inváziója előtt. Annyi biztos, hogy nem lesz egyszerű kiválasztani, melyik oldalra álljunk majd. A stúdió a késő január és kora március közötti időpontra tervezi a kickstarteres támogatóknak szóló exkluzív bétatesztet, tehát akár egy év is eltelhet, míg megkapjuk a BattleTech végleges verzióját.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Szefmester
2016.12.05. 22:26
Trónok közt..... ... az....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!