iPon Hírek

Felfutóban a webvideo és a webtévé

Dátum | 2009. 06. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Magyarországon 1 óra 44 percről 3 óra 19 percre nőtt a legnézettebb videosite-on, a Youtube-on a felhasználók által eltöltött idő 2009 januárjában az előző év azonos hónapjához képest. Ugyanez Lengyelországban 2 óra 50 perc volt 2008 elején, az idén januárban pedig már 4 óra 41 perc - hangzott el Ács Tamásnak, a Gemius kutatócég munkatársának előadásában, amelyet a Kreatív kommunikációs szaklap webvideo-konferenciáján tartott. Ács elmondta: egész Kelet-Európában észlelhető trend a helyi videomegosztó oldalakon eltöltött idő növekedése.

Varga Károly, a Medián onlin mérése, a Webaudit projektigazgatója arról beszélt, hogy a vezető hazai videomegosztó oldalakat főként férfiak nézik, a látogatók több mint kétharmada az erősebb nem köréből került ki. Az életkormegoszlást illetően érdekes, hogy a 15-35 éves korosztályból kerül ki a látogatóknak legalább a 70 százaléka. Varga szerint a videók nézettségét, nézőinek összetételét elsősorban az "anyaszájt" látogatottsága, látogatóinak összetétele, valamint a video témája, hangvétele, stílusa, illetve a hosszúsága, minősége és szakmai színvonala határozza meg.

Ács Tamás kiemelte, hogy egyre kedveltebb az online televíziózás is, illetve felhívta a figyelmet a pornográf tartalmú videomegosztók népszerűségének növekedésére, amelyek között akad olyan oldal, amelynek látogatottsága Lengyelországban 45 százalékkal, Dániában 108 százalékkal növekedett 2008 áprilisa és 2009 januárja között.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!