iPon Hírek

Felhasználói élményt kutat az Intel

Dátum | 2010. 07. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Mindezidáig az Intel nem igazán foglalkozott a felhasználói élmény kérdésével, így most az erre összpontosító kutatórészlegük megalapításával egy számukra egészen újnak mondható irányba indultak el.

Az új részleg az Interakció- és élménykutatás (IXR) névre hallgat, célja pedig egyrészt értelemszerűen a felhasználói élmény vizsgálata, megtervezése és kialakaítása, másrészt az új platformok lehetőségeinek kutatása, harmadrészt pedig az elért eredmények egységes fejlesztési stratégiává való összegyúrása.

Justin Rattner, az Intel technikai igazgatójának elmondása szerint az új részleget az egyik legjobb emberük, a technika és a társadalom összefonódásának szakértője, Genevieve Bell vezeti. Irányítása alatt a csoport az érintéstől a gesztusokon és a hangvezérlésen át egészen a felhő-alapú megoldásokig mindennel foglalkozik majd.

Konkrét fejlesztési terveket egyelőre nem említettek, így csak abból lehet kiindulni, amit a közelmúltban bemutattak. Ilyen volt például a felhasználók tevékenységét valós időben figyelő, és azt a társaikkal megosztó SENS projekt, egy vetítőrendszer, ami bármilyen (író)asztalra "odavarázsolta" a kívánt kezelőfelületet, valamint egy "gondolatolvasó" rendszer is, amiről azonban egyelőre nem bocsátkoztak részletekbe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. ThePoweR
2010.07.01. 13:22
Mondjuk nem értem hogy egy procival hogy javítják a felhasználói élményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Humbuk
2010.07.01. 13:26
Mikrobi

A kulcs az élményen van és nem az Elégedettségen. Szerintem inkább az elégedettségre gondolsz és arra, hogy barátibb ár jellemezze-e az Intel termékeket

Neeem szó sincs ilyesmiről

ThePoweR botorság lenne azt hinni, hogy az intel csak procival foglalkozik ^^ de ezt úgy is tudod, hogy hány száz dologban van még benne az intel a processzor piacon kívül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ThePoweR Humbu...
2010.07.01. 14:20
Persze. Ez csak amolyan költői hülyeség volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. norman81
2010.07.01. 15:05
valamint egy "gondolatolvasó" rendszer is, amiről azonban egyelőre nem bocsátkoztak részletekbe. Na erre kiváncsi leszek............
Tényleg nagyon "Szomorú, hogy az Intel 42 év után jutott el oda, hogy foglalkozni kellene a vásárlókkal" már épp itt lenne az ideje ,hogy odafigyeljenek végre!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. bacsis
2010.07.01. 16:13
Majd megköveztek érte mert a cikket nem olvastam el most nincs is hozzá erőm de a címre úgy szeretnék válaszolni, ez most úgy kikívánkozik belőlem! szóval bocsi érte mindenkitől:
Felhasználói élményt kutat az Intel
600MHz-re húzott AMD K6-III+ procival illetve mellette egy Voodoo2 3D gyorsító kártyával NFS3-at játszani GLIDE-ban, na annál nagyobb felhasználói élmény nincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. doktorovic...
2010.07.02. 11:08
bacsis - 2010-07-01 16:13:13 ez odabasz - ezen jót röhögtem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. doktorovic...
2010.07.02. 11:09
Mikrobi - 2010-07-01 13:08:44 - ha nincsenek ők már mondtam hogy most kockulni sem tudnál....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Humbuk
2010.07.02. 13:11
Hajjaj megint nem bírom befogni a számat

Az a baj, hogy sokan úgy félre értik ezt a dolgot mint annak a rendje!

A felhasználói élmény kutatása alatt létrehoztak egy olyan részleget ami újabb "szarokat" talál ki és hiteti el az emberekkel, hogy arra neked szükséged van!!! Lehúúúúzzzzááás

Mellesleg létrehozhatnának egy olyan részleget is ami azzal foglalkozik, hogy:
"Hogyan árazzuk be az INTEL termékeket, hogy az átlg földi halandók is hozzájuthassanak" Nah egy ilyennek örülnék! Mert úúúgy vennék egy i7-980x-et de sajna még nem nyertem a lottón
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. psylocke
2010.07.02. 15:05
párnacsata VB
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iteq47
2010.07.02. 17:30
ez szvsz hülyeség h az intel csak most kezd el foglalkozni a fogyasztókkal.
- mert a kereskedelem pont erről szól. vagy arról hogy elhitetik h foglakoznak veled. közben a zsebükkel foglalkoznak. de ehhez először veled kell hogy foglaklozzanak. bocs a szóism.-ért -
és az ~ sztem jól profitál--- > magyarul jól foglakozik velünk. ennyi

off:
erről jutott eszembe ez az ipon bolt, hirekkel kombinálva. itt is jól érzed magad, azt hiszed hogy törődnek veled, pedig csak egy láncszeme vagy az 'önzőségnek'.

ettől eltekintve semmi bajom az oldallal. én magam is hagytam már itt pár százast. de az árak miatt, nem pedig a pátyolgatásért.

lehet hogy törlik a kommentem, de eszembejutott és lekelett írnom. akkor már volt értelme ha legalább 1 ember eltudja olvasni.

up!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2010.07.02. 17:39
Felhasználói élmény Pocsék....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csicsoblad...
2010.07.03. 08:43
Részleteznétek, hogy miért is pocsék? Egyáltalán mi volt eddig, amit levált a SENS, és a gondolatolvasó rendszer?: Szerintem azt sem tudjátok, hogy miről van szó, de én sem. "Irányítása alatt a csoport az érintéstől a gesztusokon és a hangvezérlésen át egészen a felhő-alapú megoldásokig mindennel foglalkozik majd." +A közelmúltból a vetítőrendszer és gondolatolvasó rendszer. Szóval mi volt eddig, és mi az ami pocsék? Szerintem amit itt megemlítenek az mind elég komoly cucc lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2010.07.03. 10:22
Csicsoblade nem pocsék. Mint a legtöbb kommentből is kiderül, szerintem volt aki picit talán félreértette a hírt. Az intel nagyon is jó, rengeteg lábon áll a cég és ezt pl ezzel az új projektel is gyarapítani fogja.
Én spec azt sérelmezem, hogy nem "felhasználóbarát" árakkal dolgoznak (persze tudom, hogy az intel procik csak a vissza maradottabb országokban kevésbé megfizethetőek, de sokszor az már tulzás amit tényleg csinálnak) Az intel sok termékére amolyan presztizs árcédulát rak.. pl: Minden új extrém proci 1000 Dolcsi függetlenül attól, hogy mit tud az elődhöz képest.

De ki tudja, lehet ez is amolyan összeesküvés része, hogy az alacsonyabb árkategóriában csak amd van szinte ami tényleg jobb vétel és intel meg a magasabb árkategóriában.. Ki tudja. Majd talán hallunk eről pár év múlva ha esetleg kiderül, mint az utóbbi időben a legtöbb disznóság. De el is kanyarodtunk a témától

Lényeg, hogy bármi amit feltalálnak elképzelhető, hogy a legtöbb embernek nem is lesz elérhető mert olyan ára lesz
szóval ha az árazást is belőnék, akkor sokkal sokkal jobb lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csicsoblad...
2010.07.03. 11:06
Szerintem itt a proci az amire nem gondoltak egyedül, de ha arról beszélünk, akkor ott a felhasználói élmény, hogy milyen benyomást kell az adott Intel CPU használta. Teljesítmény, szolgáltatások, új funkciók, stb. És szerintem erre akarnak rámenni, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat adjanak ki, ami ezt fokozza. A gondolatolvasó biztos, hogy nem nekünk készül, de pl a hangvezérlés már most is elérhető (win7), és nagyon hasznos cucc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!