iPon Hírek

Felhő alapú telefonnal készül az Acer?

Dátum | 2012. 02. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Persze csak képletesen, mivel a legfrissebb pletykák egy CloudMobile-ként emlegetett készülékről röppentek fel. Mint azt a neve is mutatja, vélhetően az egyre népszerűbb felhő alapú szolgáltatások kihasználását fogja előnyben részesíteni az eszköz.

Maga a készülék letisztult formavilágot kapott a tervezőktől. Érdekes azonban, hogy ennek ellenére nem szakított a tradicionálisnak nevezhető külsővel, ami szinte az Acer összes okostelefonját jellemzi. Sajnos azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen szolgáltatások fűződnek majd a CloudMobile-hoz, de feltehetően minden eddiginél több képességgel ruházzák fel, amiket majd online kapcsolattal érhet el. Azt viszont megtudhattuk, hogy ezek a szolgáltatások elsőként Kínában és Észak-Amerikában lesznek elérhetőek, miközben maga az okostelefon világszerte elérhető lesz, vagyis azon túl, hogy szerves részét képezik majd a felhő alapú funkciók, korántsem lesz életképtelen nélkülük.


A hardverről egyelőre annyit tudunk, hogy várhatóan 4,3 hüvelykes kijelzőt kap a gép, ami HD felbontással dolgozik, így a végeredmény rendkívül éles kép lesz. A felhasznált SoC egy kétmagos, 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Qualcomm Snapdragon S3-as példány, amely egy Adreno 220-as grafikus gyorsítót tartalmaz. Találunk még a fedélzeten HSDPA+ kapcsolati lehetőséget 3G hálózatokon, és Dolby Mobile tanúsítványt is. Mindezt pedig egy 10 milliméternél vékonyabb házban tálalva kapjuk majd meg.

Az Acer CloudMobile lehet az első hivatalosan is bejelentett Android 4.1-et futtató okostelefon, a nagy leleplezést pedig a Mobile World Congressre időzíti majd a gyártó. Az árazással kapcsolatban egyelőre semmi pontosat nem tudunk, a forgalomba kerülés a harmadik negyedévre várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tranceatla...
2012.02.14. 12:12
Mi ez a felhő alapú izé? És mi olyan jó benne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2012.02.14. 20:50
Ne' ma' Gazsi, felhubuu vona ez a telefon vagy miboo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!