iPon Hírek

Felhő alapú üzleti monitorokkal rukkolt elő az LG

Dátum | 2012. 05. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉSAz LG P sorozatú monitorai egy billentyűzettel és egérrel kiegészítve komplett munkaállomásként működhetnek, hála a felhő alapú technológiának. Az újdonság lelke a gyártó Zero Client Cloud Computing technológiájában rejlik, amely – a Teradici Tera 1100 PCoIP processzornak és a 128 MB-nyi memóriának köszönhetően – lehetővé teszi, hogy az adott monitor egy távoli szerverhez kapcsolódjon és akár LAN kábelen szerezze be a működéséhez szükséges áramoT is – utóbbi a Cisco UPoE technológiájával valósulhat meg.

N2210WZ
A LED-es háttérvilágítással ellátott P sorozatú LG monitorok között hazánkban két modellt találunk: az egyik az N1910LZ típusjelzést viseli és 19 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, míg a másik, az N2210WZ modell már 22 colos képátlójú LCD kijelzővel érkezik és a hivatalos közlemény szerint lehetőséget biztosít az UPoE technológia azonnali kiaknázására. Az UPoE eljárás segítségével csökkenthető a kábelek mennyisége, hiszen a tápellátás LAN kábelen keresztül történik – ebben az üzemmódban nincs szükség 230V-os tápkábelre, illetve külső tápadapterre. Az EnergyWise alkalmazás ezzel együtt segít az áramfogyasztás monitorozásában és a fogyasztás optimalizálásában, így még gazdaságosabban működhet a rendszer.

N2210WZ
Az üzleti felhasználókat megcélzó monitorok több szempontból is előnyösek. A megjelenítők egy egér és egy billentyűzet társaságában egy távoli szerverhez csatlakoztatva munkaállomásként működhetnek, így nem kell minden egyes felhasználó mellé komplett PC-t telepíteni, ezáltal csökkenthetőek a költségek. A munka a távoli szerveren zajlik, amely a VMware platform segítségével, automatikus virtualizált infrastruktúra alkalmazásával, virtuális konfiguráció formájában áll a felhasználók rendelkezésére.

N2210WZ
A központosított rendszernek és az automatizált működésnek köszönhetően az informatikai szolgáltatások egyes munkaállomásokhoz történő eljuttatása gyorsabb, de ezzel együtt az adatbiztonság is növelhető. A szoftverek központi rendszeren futnak, ahol egyszerűbb a védekezés a kémszoftverek, a vírusok és a hackerek ellen, ugyanis az adatfolyam könnyedén megfigyelhető, szükség szerint akár blokkolható is. A VMWare platform ezzel együtt ütemezett biztonsági mentés és megszakításmentes frissítés elvégzésére is képes.

N2210WZ
A zéró kliens típusú felhő alapú monitorok összességében csökkentik a felhasználók asztali számítógépektől és noteszgépektől való függőségét, ezzel együtt helytakarékos munkakörnyezetet biztosítanak, ugyanakkor a vállalatok számára költségcsökkentést és biztonságnövelést is lehetővé tesznek – hála a központosított erőforrás-kezelésnek.


A két új megjelenítő pontos specifikációit a fenti táblázat részletezi. Az N1910LZ, valamint az N2210WZ modell már kapható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. hmisi
2012.05.20. 14:37
Ez akár iskolákba is jóllehet. Árakat lehet tudni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2012.05.20. 19:34
Na ez jó ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hcsa
2012.05.21. 08:02
Jé, "üzleti célokra" még lehet kapni 4:3-as monitort? Úgy látszik, a gyártók azért tudják, hogy dolgozni még mindig ez a jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. madcaptain
2012.05.21. 09:38
óó de cukik nem szutyok 16:9-esek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. liptakrobi
2012.05.21. 21:12
hmm... ez jó akkor a VWware-n ha fut pl 2 virtuális gép mindhez tudnák rakni külön monitort és külön bill+egér?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!