iPon Hírek

Felicia Day és a Gamergate

Dátum | 2014. 10. 28.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Felicia Day színésznő és író (Supernatural, The Guild), nem mellesleg pedig játékrajongóként is ismert. Mint kiderült, a hölgy nem akart nyilatkozni a Gamergate-tel kapcsolatban, mert félt, hogy ő is célpontjává válhat azoknak a fenyegetéseknek, melyek a játékiparral kapcsolatba hozható fejlesztők, újságírók és bloggerek közül főként a nőket érintik. (Gamergate: a közösségi médiában indult vita, amelynek fő témái a szexizmus, a nőgyülölet, a feminizmus és az újságírói etika a játékok világában). Day a blogján leírta, hogy leginkább attól tartott, hogy személyes adatait közzéteszik az interneten, ezért csak pár témába vágó cikk linkjét tette közzé Twitteren. A színésznő félelmei nem voltak alaptalanok, ismertsége miatt korábban többen is zaklatták már olyan mértékben, hogy kénytelen volt bírósághoz fordulni és távoltartási végzést kérni az illetők ellen. A Gamergate ügy különösen kényes téma és Day nem véletlenül tartott attól, hogy elég mindössze beszúrnia a #gamergate-et ahhoz, hogy célponttá váljon. Sajnos ez nagyon hamar be is következett, a kommentek között az egyik felhasználó közzétette a színésznő lakcímét és nem publikus e-mailcímét is. Az ügy kapcsán többen rávilágítottak, hogy a történtek még jobban kihangsúlyozzák, hogy azok közül, akik a témával kapcsolatban nyíltan felvállalják a véleményüket, főként a nőket érik támadások. Chris Kluwe, aki korábban az NFL sztárjátékosa volt, és a neten alaposan kiosztotta a trollokat, elmondta, hogy az ő címét senki sem próbálta meg közzétenni, helyette Dayt kezdték támadni, pedig ő csak az aggodalmait fejezte ki a zaklatással kapcsolatban. A teljes cikk a témával kapcsolatban a Kotakun található.
Kapcsolódó híreink: Anita Sarkeesian egyetemen adott volna elő, megfenyegették GDC 2014 - Robbantani akartak Anita Sarkeesian miatt
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. shard746
2014.10.28. 09:13
Most már kezd elegem lenni a sok sza**kodásból! Eddig tűrtem, de, hogy még Felicia Day-t is támadják? Ő az az ember, aki még egy légynek sem ártana! Komolyan nem értem, hogy miért kell ezt a szegény ártatlan nőt zaklatni azért, amihez semmi köze nincs (és különben is elég nagy hülyeség).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. wishformor...
2014.10.28. 09:15
edit lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. dzsuz87
2014.10.28. 09:30
Na mert a Hermionet alakító csaj rászolgált az ilyen fokú fenyegetésekre?
Vagy úgy bármelyikük azon az egy videoblogger tyúkon kívül, aki a nézettségért csinálja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. tookmindeg...
2014.10.28. 10:01
Ha az a feminista hülye nyugton maradt volna, akkor az egész nem lenne. Neki "köszönheti" az egészet a többi nõ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. romeo
2014.10.28. 10:27
[off] A témától függetlenül gyűlölöm ezt a nőt. Nem tudom miért, de ez van. Mikor feltűnt egy-egy Supernatural részben egész végig forrt a vérem, hogy hogy képzeli hogy olyanban szerepel, amit én szeretek.

Elnézést kérek az látszólag alaptalan fóbiám kinyilatkoztatása miatt, de úgy éreztem meg kell osztanom a világgal, és ennek eszközéül az ipon egy kommentjét láttam legmegfelelőbb médiumnak

(Mindezek mellett természetesen nem kívánok neki rosszat IRL)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Kerty tookm...
2014.10.28. 11:15
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. mikej95
2014.10.28. 11:35
Azt a feminista, kockás-pólós, félkegyelmű, tolvaj megérdemeli amit kap(igazából nem mert médiafigyelem = pénz és hírnév), de ez már tényleg durva, viszont tényleg ő kereste a bajt, hogy kommentálta annak a baromnak a tevékenységeit.
Amúgy nem tudom miért olyan meglepő ez. Ha egy Fradi és egy Újpest drukker elkezdi csépelni egymást, akkor a többi is belekezd...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. dbelam
2014.10.28. 11:35
Az ügy kapcsán többen rávilágítottak, hogy a történtek még jobban kihangsúlyozzák, hogy azok közül, akik a témával kapcsolatban nyíltan felvállalják a véleményüket, főként a nőket érik támadások.
Erről valami hiteles forrás? Mert így önmagában elég légbőlkapottnak tűnik. (és mellesleg minden fehérlovagot játszó megkapja a magáét, megintcsak nemtől függetlenül...)

Chris Kluwe, aki korábban az NFL sztárjátékosa volt, és a neten alaposan kiosztotta a trollokat, elmondta, hogy az ő címét senki sem próbálta meg közzétenni
Sőt, Christiano Ronaldot sem akarják Gamergate ügyben előrángatni. Olyan meglepő ez?
De arra is kíváncsi lennék, hogy miért szolgált rá a doxra. Előtte milyen kijelentései voltak? Mert számomra tök ismeretlen, az hogy "gémer" ma már semmitmondó, Pistike is gémer mert megvették anyuék a kodot és Gizike is mert fleppibördözik a telefonján a metrón.

Gamergate: a közösségi médiában indult vita, amelynek fő témái a szexizmus, a nőgyülölet, a feminizmus és az újságírói etika a játékok világában
Téves: a gamergate az újságírói és fejlesztői etikátlanságot célozza; az hogy erre válszként a teljesen oda nem illő nőgyűlölet-kártya az egyetlen, amit elő tudnak rángatni (és rángatnak is orrvérzésig, csak nehogy elkopjon), az más tészta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. DogTheDog
2014.10.28. 11:58
Meg egy artatlan no,akirol most hallok eloszor.Olyan ez a Gamergate,mint egy tarskereso,ismeretlen nok kerulnek bemutatasra rovid idore.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Magrathea
2014.10.28. 12:13
Ez az egyik legnépszerűbb The Guildhez kapcsolódó music vidi (a másik a Game On).

Az meg, hogy a többi nő mind Anita Sarkeesiannak köszönheti az erőszakos fenyegetéseket, kicsit meggondolatlan kijelentés. Ezek szerint akik bombával és egyéb életveszélyes dolgokkal zsarolnak és fenyegetnek másokat nem is hibásak semmiben? Aki ilyeneket csinál az lelki és szellemi sérült. Én még az ellenségeimmel sem csinálnék ilyet... Ez a társadalom meg hagyja őket, hogy folytassák amit csinálnak, sőt még a felelősséget is leveszi a vállukról. Normális ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. DogTheDog Magra...
2014.10.28. 12:53
50 eve a politikai aktivistakat kinyirtak,most mar csak fenyegetik,hatarozott fejlodest velek felfedezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Lazahunter romeo
2014.10.28. 13:41
Én sem bírom ... szerencsére egy ideje, mióta nem olyan nagy szám a WoW, el is tűntek a Guildes vacak videóinak a linkjei ... erre most megint itt van

No problem, csak valamiért nem komázom a csajt, nagyon erőltetett volt már akkor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Fratello Lazah...
2014.10.28. 14:09
Na akkor csak nektek: Felicia Day and the Matching Carpet (2009-es Blizzcon-on készült róla, csak akkor 18+ ha értetek angolul és a szleng is megy... )

És nehogy megnézzétek a világ legjobb Szupergonosz-operáját, mert abban is szerepel, és énekel is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. magerg DogTh...
2014.10.28. 14:16
Sőt, kicsit régebben meg máglyán égették őket a főtéren.
Fantasztikus, hol tart már a tolerancia...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DogTheDog mager...
2014.10.28. 15:17
Latod?
Viszont ez a " megfenyegettek "
meg " ellopjak a hazipornot "
es hasonlo aggodalmak eleg ujkeletuek, nem?
Az a helyzet, hogy aki aktivista, az keszuljon fel.
Mas dolog valamivel nem egyet erteni, vagy a velemenyunket elmondani es kiallni mellette.
Manapsag nagyon meno fel perc hirnevet behuzni egy felkapott topikkal,de ha jon a sortuz,akkor azonnal kihatralunk, es aldozatok leszunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. VikMorroHu... dbela...
2014.10.28. 17:51
Ehhez képest nőgyűlölet hadjáratként indult...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gabesz7630
2014.10.29. 08:31
Ez meg ki a f@szom es mit csinal?
Azonkivul, hogy ronda.

"..személyes adatait közzéteszik az interneten.."
Ha kozze lehet tenni az azt jelenti, hogy fent van. Ami azt jelenti, kozze van teve max nincs szem elott.
Ha valamit nem akar kozze tenni, akkot ne rakja fel az internetre.
Hulye picsa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. epyn
2014.10.29. 08:34
Öregapám végtelen bölcsességében mondta volt (isten nyugosztalja ):
-Fiam,tiszteld a nőket mert náluk van az összes pina!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gabesz7630 epyn
2014.10.29. 08:38
HEEEEEEJJJJJJJJJ

Az a baj hogy a 90%ukbol eleg lenne csak annyi. Max meg ket csocs meg s@gg ra azt kabat.
Ilyen "mellpi". Agy az nem kene nekik mert ha van csak hasznalni probaljak, az meg senkinek sem jo, ahogy az utobbi idok mellekelt abrai mutatjak.


#17-hez meg annyi, hogy ha "kozszereplo" valaki akkor valalja a velejarot is.
Vagy ugy gondolta, ripacskodik parat. Megkapja nagy zs-et erte azt annyi?
Ez a velejaroja. Ezert vannak indokloatlanul tulfizetve, mert azert egyik se dolgozza szet az agyat. Meg aki domping szerune fogatja filmeket sem.
Ha nem teszik el lehet menni apolononek ehberert.
Ribanc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dbelam VikMo...
2014.10.29. 10:33
Miért is indult nőgyűlölet hadjáratként?
Először is tanuld meg, mi a nőgyűlölet. A rasszizmus, antiszemitizmus és egyebek után az új ultimate érv: van egy nő, aki mélységesen elítélendő, korrupt, szemét, gerinctelen dolgokat művelt. Tedd szóvá: biztos NŐGYŰLÖLŐ vagy és azért szólsz be neki mert NŐ! (nem azért, mert a szexet kihasználva helyezkedett, nem azért mert híresség öngyilkosságát meglovagolva reklámozta a szarját, nem azért mert szereti addig csűrni-csavarni a dolgokat és hazudozni, amíg neki tetszővé válik, neeeeem, csak mert nő!!!44!4NÉGY)
Mellette az "indie" bandáról is kiderült ez-az (amiért máshol tüntetnek, lásd egymás közötti pénzfelosztás) és az egész újságírás rohad a szemét alakoktól (például vegyük a "független" újságokat, ahol 10/10 értékelést kap a legnagyobb szemét is, ha kap egy kis támogatást)
Persze sokkal könnyebb a feministákat is belerángatni a játékba és erősítésként felhasználni, de a Gamergate arról szól, hogy korrupt elvtelen szemét szarházik ülnek a legjobb helyeken és ezzel mérgezik a játékokat is (amíg elég egy bughalmaz szart kiadni és megkenni pár újságot hogy kelendő legyen a "játék", addig ki fog erőlködni minőségi játék készítésén?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg dbela...
2014.10.29. 11:39
"...van egy nő, aki mélységesen elítélendő, korrupt, szemét, gerinctelen dolgokat művelt."
Hűha! És ki volna az a nőszemély?
Mert FD biztos nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. m76
2014.10.29. 14:24
Nekem fogalmam sincs mi ez az egész gamergate és egyáltalán hogy kapcsolódik ehhez a feminizmus meg a nőgyűlölet.

De tudom, hogy játékokról van szó, és aki halálos fenyegetéseket ír egy játék miatt az nem lehet normális. Annak nincs normális értékrendje, az egy elfuserált vadállat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2014.10.30. 00:31
Jesszus! Ha a hülyeségért járna börtön, akkor ausztráliát megint börtönszigetté kéne minősíteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dbelam mager...
2014.10.31. 12:01
Nem is; aki miatt többek között az ügy kirobbant, ifjú padaván
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!