iPon Hírek

Felkerült Steamre a Black Mesa

Dátum | 2013. 11. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A rajongók által készített remek Half-Life remake, a Black Mesa egyike volt annak a tíz játéknak, melyek legelőször bekerültek a Steam Greenlight programjába. A játék a Valve jóváhagyásával most végre megjelenhet Steamen. Az alkotók számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Half-Life alkotói nemcsak elismerték teljesítményüket, hanem lehetővé tették azt is, hogy játékuk kereskedelmi forgalomba kerüljön. "A Black Mesa megkapta a lehetőséget, hogy Steamen árulhassuk!" - újságolta örömmel az egyik fejlesztő a Steam Community oldalon. "Olyan hihetetlen megtiszteltetés ez, amire sosem számítottunk..." "Fejlesztés közben sosem a pénz lebegett a szemünk előtt. Csapatunk átlagos, keményen dolgozó emberekből áll, és egyikünk sem azért csatlakozott, hogy pénzt keressen. Számunkra a Black Mesa szerelemgyerek. Úgy gondoljuk, hogy ez a filozófia nagyon nagy részben hozzájárult a játék minőségéhez és hangulatához." A fejlesztők elmondták, hogy a döntés, hogy pénzért árulják a Black Mesát azért született, mert szeretnék, hogy a játék a lehető legjobb legyen, és ehhez teljes hozzáférés kell a Source motorhoz, amihez viszont nem árt egy kis anyagi segítség. Ez azonban nem jelenti az ingyenes verzió végét, a játékosok továbbra is élvezhetik ezt a tavaly ősszel megjelent változatot, és ha Black Mesa megjelenik Steamen, kijön egy továbbfejlesztett újabb ingyenes verzió is. A fizetős Black Mesa tartalmaz majd néhány extrát, ezekről egyelőre még nem jelentették be, hogy mik lesznek. "A Steames Black Mesa megvásárlása legfőképp csapatunk és erőfeszítéseink támogatásáról szól" - írták a fejlesztők. "A Steames verzióban azonban lesznek olyan részek, amelyek egyszerűen nem lehetnek benne az ingyenesben. Nagyon oda fogunk figyelni a visszajelzésekre, és valódi beleszólásotok lesz abba, hogy milyen legyen a végeredmény." Egy bónusz tartalomról már lehet tudni: a Xen bolygó a végső pályák egyike lesz. Ez a terület, ami sokak szerint a Half-Life leggyengébb része volt, eredetileg kimaradt a Black Mesából. A fejlesztők tervei között szerepel, hogy javítanak a Xenen, de mivel sok munkájuk van az új verzióval, a munka még sokáig elhúzódhat. "Őszintén szólva a Xen még mindig nagyon messze van. Az elmúlt év során rengeteg időt töltöttünk az új motorra portolással és a több száz hiba kijavításával. A motorcserén nem azért dolgozunk, mert kereskedelmi forgalomba fog kerülni a játék, hanem mert ez szükséges jövőbeli terveinkhez és ahhoz, hogy a Black Mesa felkerülhessen Steamre." A játékról szóló részletes elemzésünket itt olvashatjátok. Kapcsolódó cikkeinket pedig itt találjátok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. randor88
2013.11.20. 15:21
En nagyon szerettem ezt az epizodot Jatszanek szivesen vele!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tomchee
2013.11.20. 16:38
Hmmm remélem mihamarabb kijön már a Xen is =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zsolt200
2013.11.20. 20:24
Valaki esetleg nem tudja hogy Pl. ennek a Black Mesanak a pályáit valahogy nem lehet beletenni a Garry's modba? Meg lenne még egy kérdésem: Ha valaki játszik vele nemtudja hogy a Cinema módban, hogy lehet megcsinálni hogy lejátsza Youtube videókat? nekem sehogy se sikerül. Bocs az offért de már egy napja ezzel szenvedek, magyarok meg sehol sem beszélnek róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. vivanto
2013.11.21. 21:56
Tudunk valami ETA-t mondani arról, hogy mikor is lehet megvásárolni? Már a cikk megjelenésekor rögtön keresni kezdtem Steamen. Aztán persze rájöttem hogy még nem elérhető, pedig itt is és más oldalakon is jelen időben írják a Steamen való elérhetőséget (igen, ennyire szeretnék ismét játszani vele ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hacatip
2013.11.23. 00:08
Érdekesnek ígérkezik, ha van olyn jó mint a half life, akkor lehet kipróbálom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kajla_hun
2013.11.24. 01:01
Valaki tud adni linket? Én nem találom meg Steamen :-(
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hamzajanos
2013.11.24. 21:11
Steam-en még nem jelent meg, de letölthető a hivatalos oldalról. http://www.blackmesasource.com
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zevilaga
2013.12.18. 22:39
A Half-Life volt az első játék, amit végigjátszottam. Semmi csalás, semmi rinya. Ez a videó nagyon durván visszahozta az emlékeket, és igazi csoda, hogy a Valve erre rábólintott... Remek srácok ők is, és a készítők is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2013.12.18. 22:53
Engem a half life annyira nem fogott meg, számomra tök átlagos játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!