iPon Hírek

Fellendülhet a konzolok forgalma Kínában

Dátum | 2015. 07. 27.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A Wall Street Journal értesülései szerint a kínai Kulturális Minisztérium egy váratlan húzással eltörölte a konzolokra vonatkozó tilalmakat. A korábban közel másfél évtizedig tiltólistán lévő, majd nemrég egy szabadkereskedelmi zónára korlátozva árusítható játékgépek ezután bárhol kaphatóak lesznek az országban. Mindez remélhetőleg meg fogja könnyíteni a jelenleg a még alig-alig létező kínai konzolpiac megszerzéséért küzdő Sony és Microsoft helyzetét, mert eddig a két óriáscég csak roppant szerény eredményeket tudott felmutatni. A konzolok ugyanis gyalázatosnak is csak nagy jóindulattal nevezhető ütemben fogynak. Egyes hírek szerint a Sony masinájából az indulást követő hónap során valamivel több, mint hetvenháromezer egység fogyott el, míg a Microsoft gépéből nyolc hónap alatt csak 71,063 példány talált gazdára.
Hogy ez mennyire magyarázható azzal, hogy Kínában jellemzően a közösségi játékélményre fókuszáló free-to-play címeket szeretik a felhasználók, és csak a legritkább esetben adnak ki pénzt játékokért, nem tudni, de gyanítható, hogy a két nagy rivális ki fogja használni az enyhítést és intenzív marketingkampányba fog kezdeni, aminek sikere vagy bukása után alighanem mindenki levonja majd a megfelelő konzekvenciákat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Riddick77
2015.07.27. 18:06
Persze,mert a kínaiak hardcore PC-játékosok.

Az,hogy veszik-e a játékok vagy nem az más kérdés.

Sokáig nem is lehetett konzollal kereskedni,fullosan átálltak a PC-alapú játékra,szórakozásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2015.07.27. 19:25
Tényleg kemény reklámkampány kell ahhoz, hogy rávegyék őket, hogy váltsanak egy olyan platformra, ahol kisebb a testre szabhatóság, sokkal kevesebb a cheat lehetőség és nincs warez. Elvégre kínáról beszélünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. aryanis83
2015.07.28. 00:11
Hát ez roppant egyszerű. Az a konzol fog menni, amelyiket előbb feltörik. Persze ezelőtt is voltak konzolok Kínában, a PS2- t pl Wuhanban (is)gyártották, csak épp forgalmazni nem lehetett hivatalosan, csak a szürkepiacon, ami ugye állam bácsi által megtűrt feketepiac. Nem sok kellett hozzá, amint megjelentek a chippelt konzolok, beindult az üzlet. Hiába volt drága maga a gép, hiszen gyakorlatilag szinte ingyen (3 yuan per dvd) hozzájuthattál bármihez. Később a psp, wii, x360 ugyanígy jártak, minden zugelektronikai boltban árulták őket. PS3at nem, max nagyon drágán, mivel feltörhetetlen volt mostanáig és nem volt rá kereslet. Ha az új konzolgenerációra nem lesz warez, akkor sony és microsoft szépen szedheti a sátorfáját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!