iPon Hírek

Fellép az EU a sokkoló roamingdíjak ellen

Dátum | 2010. 03. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Újabb roaming-szabályozást léptetett életbe az Európai Bizottság, melynek keretében arra kötelezik a szolgáltatókat, hogy biztosítsanak lehetőséget az ügyfeleiknek az "ársokk"-kal szembeni önvédelemre.

Bővebben kifejtve ez annyit tesz, hogy az ügyfelek kijelölhetnek maguknak egy felső határt, afféle költségvetési keretet, amelyen mindenképp belül szeretnének maradni, és felkérhetik a szolgáltatójukat arra, hogy ha elérik ezt a felső összeghatárt, akkor automatikusan "zárják le" őket, biztosítva ily módon azt, hogy nem szaladnak túl a keretükön, és hogy nem verik magukat sokkoló, nem várt költségekbe.

Július elsejétől kezdve ennek a felső határnak az alapértelmezett értéke 50 euro lesz, de természetesen bárki tetszés szerint választhat magának bármilyen másik határösszeget is. Bárhova is helyezi az ember a lécet, a szolgáltatója mindenképpen küldeni fog neki egy figyelmeztetést, ha már elérte a beállított összeg 80%-át.

Neelie Kroes digitális ügymeneti biztos elmondása szerint a roaming "megszelidítése" kulcsfontosságú a fogyasztói bizalom és biztonságérzet megalapozásához, mivel csak így használhatja ki mindenki teljes körűen az internet korlátlan lehetőségeit. Jonathan Todd, a bizottság szóvivője ehhez még azt is hozzátette, hogy az intézkedés nyomán jó eséllyel csökkennek majd a mobilinternet-roaming költségei is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. axe
2010.03.02. 15:01
Ige, ezt nagyon rég óta várja sok előfizetéses (és nem kell azzal jönni, hhogy ott a domino, mer majdnem minden új telefont [ha olcsón akarsz megvenni] előfizetésben kell venned)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ecku01
2010.03.02. 18:44
ezt támogatom! multkor ismerősöm külföldön volt 1 hétig beszélt vagy fél orát-orát külföldről és 20k-s számlája jött ki a megszokott pár ezer helyett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szaga
2010.03.21. 12:17
Na itt az idelye!!! Mind kamionos tele a f*rkam a draga roaming dilyak miatt!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!