iPon Hírek

Felmérés: a Mac nem jár egyedül

Dátum | 2009. 10. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Érdekes eredménnyel zárult az NPD Group friss felmérése, melynek tanúsága szerint bár az amerikai otthonok több, mint 12%-ában található legalább egy Mac számítógép, mégis szinte mindig akad mellette egy Windows-os is. Mindössze 2% a kizárólag Mac-es háztartások aránya.

Mindenesetre a 12% még így is szép eredménynek tekinthető a tavalyi 9%-hoz képest. Ami a Windows-os gépek párhuzamos jelenlétét illeti, ez általában azt is jelenti, hogy az adott házban három vagy több számítógép van (ez az esetek 2/3-ában állt fenn). Nem meglepő módon ezzel együtt az is kiderült, hogy ezezk általában átlagon felüli jövedelemmel rendelkező családok, és ez meglátszik az elektronikai felszereltségükön is.

Ami a Mac-eseket illeti, ők természetesen szinte mindannyian (91%) birtokolnak legalább egy (bármilyen) iPod-ot is, míg Windows-osok esetében ez az érték bár jóval alacsonyabb, bár összességében még így is meglepően magas, 45%. A Mac-esekre a jelek szerint egyébként is jellemző a mobilitás: 4-ükből általában 3-nak (72%) van legalább egy laptopja, míg Windows-osok esetében ugyanez csak minden másodikra (50%) jellemző (bár tekintve az arányokat ez nem meglepő, főleg hogy a felmérés a 12% Mac-es társadalomba beveszi azokat is, akiknek "csak" notebookjuk van).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tibszi
2009.10.06. 18:11
VISSZA A HIRHEZ

hát most nemigazán tudom, hogy valaki meglepődik-e ezen? Ugyanis amerikában egy átlagosan kereső család 4-5szörösét keresi meg, mint itthon. Ezenkívül az Apple cuccok árai is jóval alacsonyabbak az itteniekhez képest. Legközelebbi felmérést akkor készítsék ha egy iPhone kártyafüggetlenül ott is 240ezer, ipod touch 70 ezer környékén mozog. Majd akkor megnézzük az eredményt. Nem minden magyar pénztárca engedheti meg magának...
Amúgy nem szeretem ezeket külföldi felmérési híreket... nem értem hogy a cikk írójának miért érdeke hogy megtudjuk az amerikai nagyzolást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2009.10.06. 18:25
Nem lepődtem meg rajta...

Kis elírás. : "Mindössze 2% a kizárólag Mac-es háztartások aránya. Mindenesetre a 12%..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Robchie
2009.10.06. 22:19
tibszi

"Legközelebbi felmérést akkor készítsék ha egy iPhone kártyafüggetlenül ott is 240ezer, ipod touch 70 ezer környékén mozog..."

Ez még így sem jó.. akkor lenne értelmes, ha ott is 2 vagy 3 havi fizetésbe kerülne! Akkor biztos változnának az arányok ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. blazius9
2009.10.12. 14:28
Sokat töprengtem a Mac vs Pc ,elcsépelt klasszikus dilemmán. Én Pc-t használok, bár sokat foglalkozom digitális képszerkeztéssel és mozgóképszerkesztéssel (cs4 ami mindkét platformon fut tehát minden gép ugrade-nél erősen gondolkodom a mac-en
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!