iPon Hírek

Felmérés: Elfogadhatóak a letöltések

Dátum | 2007. 08. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Az Európai Bizottság egy átfogó felmérése szerint az európai gyerekek teljes mértékben tudatában vannak az illegális letöltések veszélyeinek, de mégis elfogadhatónak tartják azt, mivel mindenki - köztük a szüleik is - él ezzel a lehetőséggel.


Felmerültek továbbá a következő mentségek is: a letöltések csak magáncélúak és személyes használatra szólnak; a weboldalak feltehetőleg kompenzálják a művészeket; nem hitelesek azok az állítások, amelyek szerint a művészeknek hatalmas károkat okoznának a letöltések; a DVD-k és a CD-k egyszerűen túl drágák.

A felmérésben résztvevő gyerekek az Európai Unió 27 tagországában, valamint még Norvégiában és Izlandon is majdnem teljesen egybehangzóan állították, hogy a továbbiakban is élni fognak a letöltések lehetőségével. Kiderült továbbá az is, hogy sokkal inkább tartanak attól, hogy esetleg véletlenül elkapnak egy vírust is a letöltések során, mint az esetleges jogi következményekkel való szembenézéstől.


A felmérés pénteken közzétett eredményei szerint a gyerekek naponta több alkalommal is használják az Internetet; és bár a szüleik a számítógépes nethozzáférést valamelyest korlátozzák számukra, a legtöbbjüknek van mobiltelefonja is, amit viszont teljesen szabadon használhatnak.

Kiderült továbbá az is, hogy a gyerekek sokkal jobban tisztában vannak a potenciális online veszélyekkel (biztonsági ügyek, vírusok, személyes adatokkal való visszaélések és veszélyes idegenekkel való kapcsolat), mint ahogy azt gondolják róluk a szüleik, és többnyire ismerik a megfelelő óvintézkedéseket is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.13. 11:17
vissza a hírhez

Az Európai Bizottság egy átfogó felmérése szerint az európai gyerekek teljes mértékben tudatában vannak az illegális letöltések veszélyeinek, de mégis elfogadhatónak tartják azt, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!