iPon Hírek

"Felnőtt" a Chrome

Dátum | 2008. 12. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Lezárult a Google Chrome béta-korszaka, és megjelent a végleges változat - jelentette be Marissa Mayer, a Google elnökhelyettese. A bejelentésnek pedig sokan örülnek is, főként a rendszerépítők, akik béta változatot nem telepíthetnek az eladásra szánt gépeikre, de teljes verziót már igen - amit így rögtön a Google Toolbar-ral és a Google Apps-el együtt kínálhatnak.

A Chrome Windowsos kliense három hónappal ezelőtti felbukkanása óta élte béta-korszakát, ami ezennel véget ért. A Google egyre nagyobb erőfeszítésekkel igyekszik újradefiniálni a böngészőket a webszabványok köré, miközben gazdag média-lehetőségeket és fokozottabb biztonságot is igyekszik nyújtani. A Chrome platform jövőjében kétségkívül fontos szerephez fog még jutni a Google Native Client projektje is, amelynek segítségével a távoli szerverre való várakozás helyett a saját gépünkkel végeztethetünk el egyes, különböző weboldalak használatához szükséges műveleteket, felgyorsítva így annak a használatát.

Az elmúlt hetekben a Google számos új szolgáltatással bővítette a Gmail-t is a Labs-projektjén keresztül. Egy 2MB-os pluginnel például videóchatet is biztosít (felhasználva ehhez Flasht és bizonyos nyílt webszabványokat is), egy ideje pedig már bevezették a feladattervező-szervező-kelező Tasks eszközt, de ugyanígy elérhető már a levelező ablakon belülről is a Google Calendar és a Google Douments is.

A keresőóriás szolgáltatásai tehát egyre frissülnek és szaporodnak, a Chrome pedig kétségkívül egyre jobban hozzá fog járulni a még folyékonyabb használhatóságukhoz. Kérdés, hova fog még vezetni a jövőben mindez; érdeklődve várjuk a további fejleményeket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. ZioN
2008.12.13. 18:15
Kár,hogy minden második oldalnál befagy a shockwave benne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!