iPon Hírek

Felpezsdíti az ultrabookok piacát a HP

Dátum | 2012. 05. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

HP Envy Spectre XT

Az első újdonság egy 13 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott megoldás, amely valahol a HP Folio 13 és a HP Envy 14 Spectre között helyezkedik el félúton, sőt, a terméknél még egy kis Dell XPS 13 beütést is felfedezhetünk, már ami a dizájnt illeti. A Spectre XT 14 colos rokonával ellentétben már nem kínál Gorilla Glass borítással ellátott felületeket, helyettük inkább egy egyszerűbb, teljes egészében fémből készült házat alkalmaz.


Az alig 1,4 kilogrammos újdonság 999 dollárba kerül és tartalmaz HDMI, USB 3.0-s, valamint Gigabites Ethernet portot, plusz még SD memóriakártya-olvasó is lapul rajta. Az adatok tárolásáról egy 128 GB-os SSD meghajtó gondoskodik, a processzor szerepét pedig egy Ivy Bridge architektúra köré épülő mobil egység tölti be. Annak ellenére, hogy az újdonság kisebb a fentebb említett testvérénél, nála is rendelkezésre áll a négy hangszóróból álló Beats Audió rendszer. Az új noteszgép várhatóan június nyolcadikán jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

HP Envy sorozatú ultrabookok

Az ultrabook kifejezést a jövőben nem csak a 13 colos, illetve annál kisebb, de a 14 colos és 15 colos noteszgépek esetében is magabiztosan használhatjuk majd. Ezt az új trendet követik a HP legújabb Envy sorozatú noteszgépei, amelyek 14 colos és 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőjük ellenére ultrabookoknak minősülnek. A HP Spectre XT nagytestvérei a HP dm4-es notesz dizájnját követik. Az újdonságok – többek között – 19,8 milliméteres vastagságukkal, 1,81 kilogramm alatti súlyukkal, valamint Beats Audio típusú hangrendszerükkel próbálják majd levenni a lábaikról a vásárlókat.


Az Envy sorozat legfrissebb tagjai már a fenti tulajdonságok miatt is vonzóak, de ár tekintetében még ennél is vonzóbbak lesznek. A 14 colos modell második, vagy harmadik generációs Core i sorozatú mobil processzorral szerelve már 749 dolláros ajánlott végfelhasználói áron is elérhető lesz, 15,6 hüvelykes LCD kijelzőt alkalmazó társának ára pedig 799 dollárról indul.

Ezek a konfigurációk 1366 x 768 pixeles natív felbontású LCD kijelzővel, 4 GB-nyi rendszermemóriával, valamint egy 500 GB-os merevlemezből és egy 32 GB-os SSD-ből álló hibrid háttértárral érkeznek. A kedvező árú ultrabookokon két darab USB 3.0-s, egy USB 2.0-s, egy HDMI és egy Gigabites Ethernet portot találunk, de a kínálat részét képezi majd egy SD memóriakártya-olvasó is.

Az új,  Envy sorozatú ultrabookok nem tartalmaznak optikai meghajtót, viszont esetükben opcióként lehetőség lesz az integrált videó vezérlő helyett ütőképesebb videokártya rendelésére. Az új konfigurációk május kilencedikétől kezdve már elérhetőek kereskedelmi forgalomban.

HP Envy Sleekbookok: ultrabookok AMD-s alapokon

A HP kínálatában június 20-a után Sleekbook nevezető noteszeket is találunk majd, amelyek különlegessége abban rejlik, hogy az ultrabook-szerű felépítést az AMD-s platform előnyeivel ötvözik. A 14 és 15 colos változatban érkező Sleekbookok az AMD következő generációs APU egységeit alkalmazzák majd, és lényegesen olcsóbbak lesznek Inteles társaiknál.


A 14 colos HP Envy Sleekbook a hírek szerint 699 dolláros alapáron kerül forgalomba, méghozzá 4 GB-nyi rendszermemóriával és 500 GB-os merevlemezzel. A 15 colos modell ezzel szemben már csak 320 GB-os merevlemezt tartalmaz, cserébe viszont 100 dollárral alacsonyabb induló árral rendelkezik, azaz már akár 599 dollárért is haza lehet majd vinni.

Jön a HP EliteBook Folio 9470m is

A HP idén októberben az első üzleti felhasználóknak szánt ultrabookjával is előrukkol, amely az EliteBook családban kap helyet. A HP Folio 13-ra hasonlító noteszgép kifejezetten az üzleti felhasználók igényeinek megfelelően készült. A 14 colos ultrabook mindössze 19 milliméter vastag és alig nyom többet a mérlegen 1,63 kilogrammnál. A termék kivehető akkumulátorral érkezik és opcionálisan kiegészítő akkumulátort is lehet majd hozzá vásárolni annak érdekében, hogy egy akkumulátortöltéssel hosszabb üzemidő álljon rendelkezésre.


A többi EliteBook-hoz hasonlóan az EliteBook Folio 9470m is rendelkezik dokkoló támogatással. Magán a noteszgépen USB 3.0-s portot, D-Sub videó kimenetet és Ethernet portot egyaránt találunk, sőt, opcionálisan akár 4G támogatással is felruházható lesz a friss üzleti ultrabook. A kínálatból természetesen nem hiányozhat a TPM biztonsági chip, valamint a beépített ujjlenyomat-olvasó és a vPro technológiát támogató Ivy Bridge mobil processzor sem.

Egyelőre nincs információ azzal kapcsolatban, hogy az októberben érkező üzleti ultrabook mennyibe fog kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. DogTheDog
2012.05.10. 15:21
Lassan mindenki beszall a MacBook bizniszbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2012.05.10. 15:21
Lassan mindenki beszall a MacBook bizniszbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rabgabor
2012.05.10. 20:43
Nem, ahogy a hp igazgatója is megmondta, ez nem másolás az appleről, egyszerűen erre halad a "technológia". Úgyhogy nincs mit tenni, muszáj ebbe az irányba haladni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Hadzsek
2012.05.10. 23:23
Ha nem lenne laptopom a Sleekbook 15" méretben lenne az amire beruháznék . Nagyon jó ára van és arra hogy levelezést meg általános dolgokat csináljon vele az ember arra tökéletesen elég .

Ha meg valami komolyabb feladatra kell gép akkor használom az asztalit amit hasonló árból rak össze az ember (perifériák nélkül) és ha csak nem professzionális grafikus vagy a nasa pótszerver tulajdonosa akkor arra ne mondja nekem senki nem elég 130 ezer forint .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706...
2012.05.11. 04:08
"Kettőt!" -közeli rokonom szavajárása. Egy 17"olosat s egy 15" s inkább rendes notebookeból, h legyen öcsémnek is min "játszani"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!