iPon Hírek

Félreértelmezték az új kínai törvényt

Dátum | 2009. 07. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Tencent QQ - ahonnan indult az üzletágEgy virtuális tárgyakkal és pénzekkel foglalkozó szakértő kétségbe vonta a korábbi híreket, mi szerint Kína betiltotta volna az arany farmolást. Professzor Richard Heeks a Manchester Egyetemről azt magyarázta 'ICTs for Development' blogján, hogy a törvény valójában a virtuális pénzek használatára vonatkozik. Arra, hogy valós javakat és szolgáltatásokat vegyenek vagy szerencsejátékot játsszanak ezekkel. Tehát pontosan az ellenkezője az igaz a korábbi állításoknak.

"Ez egy kormányszabályozás a Paypal szerű fizetési módokra, főleg a QQ coin-ra vonatkozik, amit széles körben használnak Kínában virtuális játékok vételére. A bejelentés szerint most már kizárólag virtuális javakra lesz fordítható, nem vásárolhatunk vele valós vagyontárgyakat és nem játszhatunk vele szerencsejátékot sem." - magyarázta Heeks.

"Így ez egyáltalán nem érinti az arany farmolókat, akik valós pénzért adnak virtuális javakat, mivel ez a pontos tükörképe törvényben foglaltaknak. Nem vonatkozik a World of Warcraft aranyiparra, in-game tárgyak adás-vételére és avatárok (karakterek) pénzért való fejlesztésére (power-leveling szolgáltatás)."

Megnyugodhatnak tehát a milliárd-dolláros üzlet vásárlói és eladói, egyelőre biztonságban vannak a Kínai Kormánytól...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Szedah
2009.07.02. 13:15
VISSZA A HIRHEZ

http://ipon.hu/hir/le_a_farmerekkel!/7452
=>
4. nem is igaz a hír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2009.07.02. 13:18
Így van. Sajnos egyikünk sem tud kínaiul az iPonnál, így megbízva az angol forrásban adtuk le a hírt. =) Mint kiderült, ők sem tudnak kínaiul!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!