iPon Hírek

Felsőkategóriás DFI alaplap érkezik

Dátum | 2008. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DFI kínálata új felsőkategóriás alaplappal bővült a LANParty LT X48-T3R személyében. Az újdonság az Intel legújabb felsőkategóriás lapkakészletével, azaz az X48-cal van felvértezve, így a termék rendelkezik 1333 MHz-es és 1600 MHz-es FSB támogatással egyaránt, valamint fogadja az Intel új, 45 nm-es processzorait is.

A DFI alaplapja DDR3-1333 MHz-es memória modulok fogadását teszi lehetővé, a deszkán az Intel X48-as északi hídja működik együtt a gyártó ICH10R déli hídjával. Az alaplap az Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad és Core 2 Extreme processzorokat egyaránt támogatja. Az újdonság már CrossfireX technológiával is fel van vértezve: az alaplap képes a kétutas, teljes, azaz x16-os sávszélességgel üzemelő Crossfire mód támogatására, de akár háromutas módban is alkalmazhatjuk, ekkor a 3 darab PCIE x16-os slot x8-os módban üzemel. Az alaplap akár a PhysX fizikai gyorsítókártyák fogadására is képes - állítja a gyártó. A terméken található PCIE foglalatok már az új, azaz a 2,0-ás szabvány támogatásával is bírnak, de természetesen a PCIE 1.0-ás csatolófelületbe illeszkedő kártyákkal is megbirkóznak.
Az alaplap egy különleges hőcsöves hűtést hordoz magán, amelyet a DFI a ThermalRight-tal együttműködve fejlesztett ki. A gyártó állítása szerint a hűtő hasonló hatásfokkal dolgozik, mint a szerverekben található heat freezer névre hallgató alkalmatosság, egyszóval biztosak lehetünk benne, hogy hatékony hűtést biztosít a gyártó. Az alaplap Volterra névre hallgató, nyolcfázisú digitális PWM modullal van felvértezve, a deszkán szilárd alumínium kondenzátorok kaptak helyet.


A DFI alaplapja 6 darab SATA 3Gb/s-os csatolófelülettel van ellátva, az újdonság támogatja a RAID 0/1/0+1/5 technológiákat egyaránt, de az alaplapon egy darab IDE csatolófelület is helyet kapott. Az újdonság Bernstein hangkártyával van felvértezve, amely összesen 10 csatornát támogat (7,1 + két csatorna). A hangkártya ALC885-ös lapkakészlettel bír, az egység DAC jel/zaj aránya 106dB, míg az ADC jel/zaj arány 101dB.

A DFI új alaplapja teljes egészében japán kondenzátorokkal van felszerelve, ezek az egységek magas minőséggel és hosszú élettartammal állnak a felhasználók rendelkezésére, de ez ebben a kategóriában már el is várható. Az alaplapon megtalálhatóak az EZ Switch kapcsolók, amelyek segítségével akkor is bekapcsolhatjuk, illetve újraindíthatjuk a rendszert, ha az alaplap éppen ki van véve a házból. Ez a funkció különösen az overclockerek és a tesztelők számára lehet fontos. Természetesen ez az alaplap is rendelkezik a CMOS Reloaded technológia támogatásával, ennek köszönhetően a stabil tuning értékek elmenthetőek, így ha a próbálkozások során nehézségekbe ütközünk, mondjuk nem indul a rendszer, akkor a korábbi, még stabil beállításokat egyszerűen visszatölthetjük, nem kell az egész folyamatot megint elölről kezdeni.

A DFI alaplapja várhatóan jövő hónaptól kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, az újdonság várható végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2009.03.07. 15:22
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2014.01.10. 18:35
Nos,ide dobott az arculat megvaltozasat bemutato cikk,igy ide irom,hogy sokkal jobb most,mint az elso probalkozas volt,csak igy tovabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!