iPon Hírek

Felsőkategóriás phablet lett a Honor 8 Pro

Dátum | 2017. 03. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei ismét egy igazán vonzó Honor modellel rukkolt elő, ami minden kétséget kizáróan a felsőkategóriában szeretne érvényesülni. A Honor 8 Pro ugyanazt az alapot örökíti tovább, mint a Mate 9 és a Huawei P10, de ezúttal valószínűleg már jobb ár-érték arányt lehet kilátásba helyezni. Az újdonság az oroszoknál bukkant fel.
Az érdeklődők a mobil kézbevételekor azonnal realizálhatják majd, hogy ez már a nagyobb méretű eszközök sorát gyarapítja. Egy 5,7 hüvelykes megjelenítő feszül a Honor 8 Pro előlapján, ami kiváló részletességet nyújtó, 2560 x 1440 képpontos felbontással társul majd, így 515 PPI-s pixelsűrűséggel lehet számolni, ami akár a virtuális valóságban is megállja majd a helyét egy headsettel kombinálva. A vas egy 8 MPixeles előlapi kamerával szolgál, amellyel Full HD minőségű videócsevegéseket lehet majd bonyolítani megfelelő sávszélesség mellett. A Honor 8 Pro a már egészen jól bejáratott duálkamerás modullal jön, ami két 12 megapixeles kamerát foglal keretbe, ezek közül az egyik rendelkezik RGB színszűrővel, a másik pedig csak monokróm, de így több fényt képes befogadni, ezáltal pedig részletesebb képet tud alkotni alacsonyabb zajszint mellett. Videózáskor sem fog csalódást okozni a szerkezet, ugyanis Ultra HD (4K) támogatást nyújt, és mivel van mellette LED-es segédfény is, így akár este is lehet majd vele felvételeket készíteni. A rendszer ráadásul villámgyors fókuszálást tesz lehetővé, így a legváratlanabb helyzetekben sem kell hosszasan arra várni, hogy az élességet próbálja a megfelelő helyre állítani a Honor 8 Pro.
Az okostelefon burkolata alatt egy HiSilicon (Huawei) által fejlesztett központi chip fedezhető fel, nevezetesen a Kirin 960-ról beszélhetünk, ami a teljesítményét tekintve már minden tekintetben magabiztosan veszi fel a versenyt a legerősebb riválisaival is. Ez a nyolcmagos megoldás először a Mate 9-cel debütált, négy Cortex-A73 és ugyanennyi Cortex-A53 mag található benne – az előbbiek 2,4, az utóbbiak pedig 1,8 GHz-es órajelen üzemelnek –, és nem érdemes megfeledkezni a Mali-G71 MP8 IGP-ről sem, mely a grafikus feladatok végrehajtására szolgál. A rendszermemóriát tekintve nagyon el lesz engedve a masina, nem kevesebb mint 6 GB-nyi RAM lapul benne, így valószínűleg rengeteg applikáció el fog futni a háttérben is minden gond nélkül. Az adattár 64 gigás kapacitással szolgál a jövendőbeli tulajdonosok számára, és ha ez esetleg nem volna elegendő, van bővítési lehetőség is. Hatos kategóriájú 4G LTE hálózati modemmel érkezik a Honor 8 Pro, ez annyit tesz, hogy legfeljebb 300/50 Mbps-os le- és feltöltési sebesség elérésére képes – persze csak megfelelő lefedettség esetén. Kiemelendő még, hogy itt már van a kapcsolati lehetőségek között IrDA port és NFC chip is. Kettő SIM kezelésére van felkészítve a gépezet, ám csak hibrid elrendezésről van szó, így a második fiókba vagy microSD vagy hálózati kártya kerül.
Az Emotion UI 5.1 grafikus felhasználói felület lett ráhúzva a Honor 8 Próra. A szoftveres környezet alapját az Android 7.0 operációs rendszer adja majd, és bizony itt a Nougat már szép számmal fog extrákat felvonultatni. A nagy megjelenítő mellé 157 x 77,5 x 7 milliméteres térfogat társul, az okostelefon tömegét tekintve pedig 184 grammról beszélhetünk. A készülék megvásárolható lesz a szokványos arany és fekete opciók mellett mélykék változatban is. Az eszköz alján egy C-típusú USB csatlakozó lesz felfedezhető, és felvonultat egy ujjlenyomat-olvasót is. A Honor 8 Pro egy igazán kitartó mobil lesz, még komolyabb igénybevétel mellett is kibírhat két napot. A jó teljesítmény annak tudható be, hogy a hátlap alatt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor található. Felmerül a kérdés, hogy egy ennyire izmos telepet mégis meddig tart majd újra tölteni, de szerencsére van gyorstöltés támogatás, így ez a művelet kevesebb mint 2 órát fog igénybe venni.
A Honor 8 Pro a következő héten kerül majd kereskedelmi forgalomba az európai régióban, Oroszországban pedig már lehetőség van a rendelési igény jelzésére és az e-mailes értesítés igénylésére. Az első boltokban 545-575 eurós árcédula kíséretében ütötte fel a fejét előrendeléssel, de ez valószínűleg hamar mérséklődik 500 euró környékére, mikor ténylegesen elrajtol. A szemfülesebb olvasóink egyébként felismerhetik, hogy ez az újdonság szinte megegyezik az télen bemutatott Honor V9-cel, nüansznyiak az eltérések, de ami igazán fontos, hogy ez már minket vesz célba, a Honor V9 pedig lényegében csak Kínának szól.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!