iPon Hírek

Felsőkategóriás Z270-es alaplap az MSI-től

Dátum | 2017. 05. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI egy új alaplapot mutatott be, amely az Intel Z270-es lapkakészlete köré épül, felszereltség terén pedig az abszolút csúcskategóriát képviseli, így az MSI Z270-es kínálatának legtetején foglal helyet. Az MSI Z270 GODLIKE GAMING alaplap a fotók alapján egy E-ATX formátumú, azaz a szokásosnál szélesebb termék, amit roskadásig pakoltak extra funkciókkal. Sajnos egyelőre nem derült fény minden részletre az újdonság pontos tulajdonságaival kapcsolatban, de a lényeg azért már most is tudható. A játékra és tuningra egyaránt kiválóan alkalmas alaplap jobb felső sarkából nem hiányoznak az extra gombok, valamint a kétszer hétszegmenses Debug LED kijelző sem, a színes fényárról pedig 15 darab RGB LED gondoskodik, amelyek az MSI Mystic Light Sync technológiájával is kompatibilisek. A 15 RGB LED tulajdonságai egyenként szabályozhatóak, a négytűs RGB LED csatlakozón keresztül pedig RGB LED szalag vezérlésére is van mód. Gyárilag egyébként jár is egy Phanteks Rainbow Strip, amelynek világítása természetesen igazodhat az alaplapi RGB LED-ekhez.
Ennél sokkal fontosabb, hogy az LGA-1151-es processzorokat fogadó termék összesen négy darab, megerősített keretű PCI Express x16-os slotot kap, egy PCI Express x1-es csatoló társaságában. A bővítőhelyek közé három darab M.2-es foglalat is került, ezekhez pedig M.2 Shield is jár, ami az adott M.2-es SSD hatékony hőleadását segíti. Az adattárolókat rajtuk kívül hat darab SATA 6 Gbps-os port, illetve egy U.2-es ort is várja. Fontos újítás, hogy ez az alaplap már az ASMedia legújabb USB 3.1-es vezérlőjét, az ASM3142-es modellt kapta, ami a következő generációt képviseli, így jobb teljesítményt kínál, mint elődje, fogyasztása pedig 50%-kal alacsonyabb, mint az előző generációs USB 3.1 Gen2 vezérlőké. Ez a termék két darab hátlapi Type-A és egy Type-C formátumú USB 3.1 Gen2-es portot kínál, de alaplapi kivezetés formájában további két USB 3.1 Gen2 port is elérhető. A kiváló hangzásról az MSI Audio Boost 4 Extreme technológiája gondoskodik, ami két darab audió vezérlőre és egy kiváló ESS DAC-ra támaszkodik, így a hangszórók és a fejhallgató egyaránt minőségi hangzást nyújthat, ráadásul akár egy időben is. Az audió rendszer természetesen minőségi komponensekből épül fel, tápellátását pedig leválasztották.
Érdekes extra, hogy a Z270 GODLIKE GAMING alaplap nem egy, hanem rögtön három darab Gigabites Killer E2500-as Ethernet porttal érkezik, sőt, még egy 867 Mbps-os Killer WiFi vezérlőt is kapott. A Killer xTend technológia jóvoltából a három darab GbE porttal szerelt alaplap egyszerű switch formájában is használható, vagyis a deszkát a routerhez csatlakoztatva a két szabad GbE portra egyéb GbE eszközök is kapcsolódhatnak, a WiFi vezérlő pedig vezeték nélküli hatótáv-kiterjesztőként is dolgozhat, így az alaplapi Killer WiFi egységen keresztül akár mobileszközök is kapcsolódhatnak az internetre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. s_otto
2017.05.29. 14:40
3db m.2, egy u2, 3db lan, 4db pcie-x (még ha csak 8-8-8-8 ), mi ad ennek pcie csíkot?????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock
2017.05.29. 17:25
Látatlanban lehordani azokat akik nem látják értelmét ennek az egésznek legalább akkora balgaság mint megkérdőjelezni a termék értelmét....sőt,"csöppet" sértő is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thedevelop... s_ott...
2017.05.29. 17:37
Külső PCI-E arbitrátorok (switch-ek).
Nem néztem meg, hogy ezen az alaplapon konkrétan melyik van, de kb. így kell elképzelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim thest...
2017.05.30. 12:03
Következő alkalommal ban jár érte. Meguntam, hogy webshop fórumán vásárlóréteget fikáznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!