iPon Hírek

Felszabadítaná a "netbook" szót a Dell

Dátum | 2009. 02. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Elege lett a Dellnek a Psion kekeckedéseiből a "netbook" szó használata körül, és elhatározta, hogy ideje lesz a tettek mezejére lépnie - csak az nem teljesen világos, hogy mi is motiválja erre.


A Psion ugyebár főként a cégek felé irányította a villámait - vagyis az kevésbé zavarja őket, ha például mi itt netbookokról beszélünk, csak azt nem akarják, hogy más cégek profitáljanak "az ő szavukból".

Láthatólag a Dellnél mostanra telt be a pohár a Psion e hozzáállásából, így nem is lacafacáztak, benyújtottak egy kérvényt az amerikai szabadalmi hivatalnak, ráirányítva a figyelmüket azokra az egyszerű tényekre, miszerint a Psion már évek óta nem csinál semmit a saját Netbookjával. Nem árulja a gépeket, és bár állítja, hogy a már eladottakhoz továbbra is folyamatos terméktámogatást biztosít, de a Dell szerint ezen állítás igazságtartalma sem igazán bizonyított, finoman szólva. Viszont az elmúlt egy év során a netbookok, és így maga a szó is - tetszik, nem tetszik - már olyannyira beivódtak a köztudatba és közhasználatba, hogy azokat onnan kiirtani már nem lehet, a hivatalos tabuvá nyilvánításuk pedig igen körülményessé tenné a dolgokat.

Hogy a kérvény milyen elbírálás alá esik majd, az még jövő zenéje, de mindenképp jó látni, hogy valaki - jelen esetben a Dell - nagyon is ésszerű lépéseket tesz egy bolond mizéria lezárása érdekében. És ha ebből végül ők maguk is profitálni fognak majd valamiképp, akkor azt legalább meg is fogják érdemelni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.20. 16:58
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!