iPon Hírek

Felszólítás hatására 70 százalékkal csökkene a kalózkodás

Dátum | 2008. 03. 05.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

10-ből 7 fájlmegosztó beszüntetné illegális tevékenységét, ha felszólítást kapnak az internetszolgáltatójuktól (ISP), áll a Wiggin angliai vállalat hamarosan kiadásra kerülő 2008-as digitális szórakoztatóipari kérdőívének kiértékelésében.

A kutatásban 1608 brit állampolgárságú személy vett részt, akik életkora 15-től 54-ig terjed. A legkisebb ellenszegülést a tinédzser korosztály mutatta: a férfiak/fiúk 78 százaléka és a gyengébbik nem 75 százaléka hátrálna vissza a kalózkodásból, ha figyelmeztetve lenne.

"Ezek a tények felbátorítják a jogtulajdonosokat, és megmutatják, hogy kormányzati kényszerítő javaslatra az internetszolgáltatók által tett lépések az illegális fájlcserélés visszaszorítására nagy eredménnyel járnának. " - közölte a Wiggin Music és Technology partner, Alexander Ross.


"A felelősségre vonástól való félelem erős elrettentő eszköz." - nyilatkozta Russel Hart, a Wiggin által megbízott Entertainment Media Research vállalat vezérigazgatója. A jelentés épp megfelelő időben érkezett, mégpedig épp akkor, amikor a brit kormányzat aktívan vissza szeretné szorítani a kalózkodást - a jelenlegi álláspont szerint "a három csapásos" tervet használnák, ami alapján harmadik felszólításra kikapcsolnák a szabályszegők internet hozzáférését.

A közvéleménykutatás teljes eredménye hamarosan, a Wiggin Digital Entertainment Seminar 2008 rendezvény után várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások