iPon Hírek

Feltör a Facebook, megroggyan a MySpace?

Dátum | 2009. 08. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Láthatólag jól ment a Facebook szekere az idei év során, mivel nem csekélyebb, mint 50%-os létszámbővítésre szánták el magukat a vállalatvezető Mark Zuckerburg friss bejelentése szerint. Miután jelenleg 900-nál is több munkatársat foglalkoztatnak, ez a megcélzott létszám így valahol 1350 körül lehet.

A siker persze érthető is, elvégre az oldal népszerűsége töretlen: jelenleg 250 milliónál is több regisztrált felhasználóval bír, a tábor pedig természetesen rendületlenül gyarapodik. A vállalat egyre több befektetőt is vonz; a Microsoft mellett például támogatja még az orosz Digital Sky Technologies, valamint az Accel Partners is.

Mi több, a jelek szerint egyre inkább fölébe kerekedik legfőbb riválisának, a MySpace-nek is; ők ugyanis épp nemrégiben számoltak be arról, hogy az amerikai munkatársaik közel egyharmadát, a teljes nemzetközi csapatuknak pedig jó kétharmadát voltak kénytelenek leépíteni. Nem is csoda: a Nielsen friss felmérései szerint a 2008 áprilisa és 2009 áprilisa között a két oldal felhasználóinak a bejelentkezve töltött ideje igen markáns eltérést mutat: a MySpace-tagok aktív jelenléte 31%-kal visszaesett, míg a Facebookosoké 700%-kal nőtt.

Nemrégiben ugyan a MySpace hivatalosan is megerősítette, hogy felvásárolják az iLike online zeneszolgáltatót, amely egyébként a Facebook népszerű zeneszolgáltatója is egyben, de hogy ez valóban beváltja-e majd a hozzá fűzött reményeket (a MySpace-esek ugyanis komoly forgalomjavulást remélnek ettől, valamint további kapcsolódó, tervezett újításoktól, miután kifejezetten az a céljuk, hogy közösségi oldalból egyfajta társas szórakoztatóközponttá szülessenek újjá, mivel az ehhez kapcsolódó területeken továbbra is jól teljesítenek), és hogy a Facebook-ra milyen hatása lesz a lépésnek, az még a jövő zenéje.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HUNrobar
2009.08.24. 21:34
VISSZA A HIRHEZ

Mostanában nagyon törtet a Facebook.. Egyre több mindent lehet beleintegrálni a profilodba na meg persze a külső weboldalakba építhető pluginek.. De nekem akkor is a DeviantArt marad a legjobb közösségi site.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2009.08.24. 22:04
csak hogy a dev art nem egészen közösségi oldal. ha közösségi oldal akkor myspace. am igeen most a facebook nagyon törtet de ez van. sztem én kihagyom. max regelek megnézem mien aztán heló
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!