iPon Hírek

'Feltöri' a DRM-et a doubleTwist

Dátum | 2008. 02. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Mindenféle video- és zenefájlt felszabadító alkalmazással állt elő Jon Lech Johansen cége, a doubleTwist, amelynek segítségével bármilyen eszközön könnyedén lejátszhatjuk az előzőleg csak meglehetősen korlátozott mobilitással bíró tartalmakat.

Maga az elv lényegében pofonegyszerű és állítólag még legális is: mivel a program "érti" az iTunes és más zenedobozok lejátszási listáit, így bármilyen védelem köti is gúzsba a fájlokat (mint például az Apple-féle FairPlay, vagy a Microsoft Windows Media), azt egyszerűen meg tudja kerülni úgy, hogy amikor lejátsszuk a gépünkön az iTunes-engedélyezett számot, akkor menet közben rögzíti az elhangzó tartalmat egy MP3-fájlba.

Amikor pedig a számok megosztására kerül a sor, a program a Facebook-ot (a Twist Me névre hallgató widget útján) és a hozzá hasonló hálózatokat preferálja, ugyanis lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egymás profiljaira küldjenek tartalmakat. A Facebook mellett tervezik továbbá minden olyan közösségi hálózat támogatását is, amelyek a Google OpenSocial platformján alapulnak (így idővel várhatóan a MySpace is bekerülhet a sorba).

A szoftver jelenleg csak XP-re és Vista-ra elérhető, de várhatóan a közeli jövőben elkészül a Mac-es verzió is. Ugyanígy várható egy webalapú iPhone-változat elkészülte is, bár ennél még kérdéses, hogy a lejátszás hogyan is fog működni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!