iPon Hírek

Feltört Origin fiókok

Dátum | 2012. 11. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A sokak által nem szeretett Origin, az EA digitális boltja támadás áldozatául esett. Több fiókot is feltörtek és megváltoztatták a bejelentkezési információkat. Az érintett felhasználók megkapták a automatikusan kiküldött értesítést a sikeres változtatásokról.

Az Origin nem rendelkezik semmiféle másodlagos biztonsági protokollal (pl. különálló jelszó), amely a fiókadatok megváltoztatásától védene, egy hackernek elég, ha a nevet és a jelszót tudja a változtatáshoz. Sajnos az Origines felhasználói adatok megegyeznek a felhasználó EA profiljával, így egy hacker ezen keresztül meg tudja változtatni az Originhez tartozó adatokat is, nemcsak az emailt, hanem az Origin ID-t is. Ennek eredményeképpen egy Origin fiókot teljesen más fiókká lehet alakítani.

A felhasználók tárolhatnak hitelkártya adatokat is fiókjukban, az Origin szerencsére  nem tárolja a kártya biztonsági kódját, ez a biztonsági réteg az, ami megakadályozza, hogy egy hacker mindent megvásároljon a kártya segítségével. Aki online tárolja a hitelkártya információit az Originen, az tisztában van vele, hogy a vásárlás megkönnyítése érdekében a rendszer a számlázási adatokat is nyilvántartja, így nyitva a lehetőség, hogy egy szorgalmas betörő ez alapján személyesen ellátogasson hozzánk és tőlünk kérdezze meg a biztonsági kódot.

Egyelőre nem lehet tudni, hogyan jutottak hozzá a felhasználók adataihoz, és az Origin sem tett ezzel kapcsolatban még hivatalos bejelentést.

Az egyik ügyes felhasználó kinyomozta annak az illetőnek az email címét, aki megváltoztatta az adatait. Ehhez a következő módszert használta: az EA fiókjához kapcsolt Xbox Live fiókján keresztül megpróbálta helyreállítani azt, amire egy levelet kapott, amely tartalmazta a hacker email címének domainjét. Aztán az Xbox live fiókba bejelentkezve letöltötte az EA Sports-ot, és így megkapta a teljes email címet. Az Originen rákeresett a címre, és egy privát fiókot talált. De hiába az okos nyomozás, a felhasználó ezen túl nem sokat tehet, azon kívül, hogy várja az EA segítségét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. kray
2012.11.15. 13:09
Szép volt EA Csak így tovább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kistiko07a
2012.11.15. 13:11
Milyen jó is hogy anno a suliban megtanultuk egyenes arányban legyen a jelszóban szám valamint kis és nagy betű. Szerencsére ki maradtam belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lacroix
2012.11.15. 13:16
Jó ez az Origin redszer meg az EA support. Még mindig nem tudom aktiválni a Bulletstorm kulcsom abban a rendszerben, és mikor felkerestem a supportot, azt írták vegyem meg megint a játékot. EA minden jó elrontója...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. khameleon
2012.11.15. 14:03
Nekem 2 játékom volt originen, nekem is feltörték a fiókomat, és azóta én sem tudok belépni! Sokat nem vesztettem, de nem is bánom, nekem a büdös életbe nem kell többet origin azok után amilyen segítőkészek voltak, de addig se volt szimpatikus... max ha nagyon kellenének újból inkább steamen veszem meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Chabe
2012.11.15. 14:40
khameleon: Hát sajnos egyre több EA-s játékba bele van integrálva ez a hulladék és ezek a játékok nem elérhetőek steamen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. khameleon
2012.11.15. 14:48
Így van. Bár ami ott meg volt azok elérhetőek steamen is, de akad pár játék, ami nem! Mindenesetre még nem találkoztam olyannal, ami nagyon kellett volna, és steamen ne lenne fent, főleg ha évente max 2 olyan játék van amiért érdemes is fizetni, több nem nagyon akad sajnos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2012.11.15. 14:50
Ennél az Originnál nagyobb rákfenét még nem is láttam.
A hatezer probléma ami eddig jött a használatábol még elment, de amikor 20. alkalommal újra le kellett töltenem BF3 20 gigáját (és utána a patchet, mert ez a szar letölti a patcheletlen telepítőt) majd felmentem a kurva BF facebook oldalra, beindítanám az meg bemondja hogy nem fut az origin, telepíccsem újra (mivel eddigi telepítések ujrabeolvasása nincs a rendszerben, ez bf 20 gigáját újra jelentené) úgy hogy közben ott áll a rohadt Origin ablak benne a játékra kész játékkal...na ott letöröltem azt rohadjon a halálba az ilyen.
Elöbb költök seed szerverre mint ezeknek a játékaira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. arin
2012.11.15. 15:00
Nekem meg gondolt egyet a BF3, és 1 hete elkezdett kifagyni random. De úgy kb. 10 percnél tovább sose bírta a game, vagy origin hibát ír, vagy hogy leszakadtam az EA -ról vagy mi. Rakás fos. Az egész rendszerük hulladék, még ha csak lassú lenne vagy valami, de használni sem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vivanto
2012.11.15. 15:11
Az egyetlen ami életben tartja ezt a hulladékot az az exkluzív programok. Hiába aljas húzás az MS Marketplace W8-ra, valahogy pont azt remélem tőle hogy kiírtja ezt a förtelmet végre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. aAron_
2012.11.15. 22:17
battlefield 3 egy rakás bug a battleloggal együtt, de még így is a legjobb shooter fps jelenleg szerintem, szívás

originnel csak egy bajom volt eddig, ha nem tud felcsatlakozni 1x akkor onnantól nem csinál semmit (nem próbál újra csatlakozni, az csak manuálisan megy) csak zabálja a cpu-t, néha észreveszem milyen hangos a gép, feladatkezelő megnyit, ja már megint az a szar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!