iPon Hírek

Feltörték a Facebookot

Dátum | 2013. 02. 18.
Szerző | gabi123
Csoport | IT VILÁG

Az eset kapcsán nem teljesen tiszta, hogy a hackereknek pontosan mi is volt a céljuk az akcióval. A Facebook a személyes adatok, képek, videók melegágya, a legjobb forrás az ilyen jellegű információk beszerzéséhez, a hatalmas látogatottság, a portálon jelen lévő embertömeg generálja a Facebook hirdetéseit és hozza a cég üzleti partnereit. A Facebook elmondása szerint a támadás megszervezett volt, és nem egy ember, hanem egy hacker csapat követte el még az ezt megelőző hónapban.

A Facebook közleményének értelmében az oldal biztonsági rendszere jelezte, hogy az oldal egy célzott és kifinomult támadás célpontjává vált. A támadás akkor történt, amikor néhány munkavállaló a mobilos fejlesztési részleg weboldalát látogatta, ami ezután került veszélybe (ha ez igaz, akkor aligha lehetett véletlen). A közösségi háló, melynek elmondása szerint már több, mint egy milliárd felhasználója van világszerte, azt is hozzátette: "A Facebook nem egyedül volt benne a támadásban. Teljesen egyértelmű, hogy a közelmúltban másokat is megtámadtak és beszivárogtak." Ahogy látható, a közlemény nem túl gazdag konkrétumokban, és több helyen elég ködösen fogalmaz, de számunkra az esemény kapcsán az a legfontosabb, hogy a személyes adatok nem sérültek és nem kerültek illetéktelen kezekbe - ha hihetünk a Facebooknak, és nem nagyon van más választásunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. twollah
2013.02.18. 13:11
Eleg aggaszto, hogy csak kodosen fogalmaznak.

Azon csodalkozom, hogy csak most tortek fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. legyes
2013.02.18. 13:12
Gondolom itt _sem_ a kínaiak voltak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. memo73
2013.02.18. 13:29
Lehet hogy csak törölni akarták magukat a rendszerből, biztosra mentek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Samanoske
2013.02.18. 14:06
Ismerősöm is kapott egy ismerősétől facen üzit,aztán vírus volt,pedig nem az ismije küldte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Cannapeace
2013.02.18. 14:17
Végre valami jó hír emellett aztán törölhették volna az egész fosbookot mindenestül legalább sok lámát kikényszerítettek volna a szabadba egy jó túrára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mikej95
2013.02.18. 15:44
Hát szerintem ami adat megtalálható a fakebookon, az már eleve rossz kezekbe van. Feltörni pedig nem kell semmit az emberek 80%-a felvesz ismerősnek boldog-boldogtalant csak elég egy meggyőző profil sok-sok hazugsággal, mintha mindent kitennél a kirakatba. De ez az értelmi színvonal.

Nekem az ismerőseim is csak a nevemet látják, csak azért regeltem mert az 1ik szerencsétlen küldött 1 meghívót és aki meghívót kap arról titokban elkezdik készíteni az árnyékprofilt M Suckerbergék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Kolondrum
2013.02.18. 16:15
Csak így tovább, kapcsoljátok le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Phantomstr...
2013.02.18. 16:21
@mikej95 +1
Az egész facebook arra a koncepcióra épül, hogy önként ossz meg személyes adatokat illetéktelenekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim
2013.02.18. 16:55
Phantomstranger ... amit én nem akarok megosztani magamról, azt a kedves ismerősök megtennék maguktól kérdezés nélkül önként és dalolva, ezért nincs facebookom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. CyberPunk6...
2013.02.18. 16:59
Égjen el az egész szar. Remélem egyszer borulni fog a bili legalább az euban. A tököm tele van vele, hogy én semmit nem osztok meg magamról, de van pár idióta ismerős aki leszarja és a határozott NEM ellenére is megteszi és semmit nem tudsz ellene tenni.

Remélem lesz valami előrelépés az ügyben itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.02.18. 17:40
Ne reménykedj. Én is utálom, szívem szerint törölném is a profilom ha nem így tudnék a legegyszerűbben kommunikálni azzal a pár emberrel.

Bár lehet visszaszoktatom őket skype-ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. bar1984
2013.02.18. 19:44
Na ez a veszély engem nem fenyeget.Én zsigerből gyűlölöm az összes közösségi portált. Nem is voltam regisztrálva sehol és nem is leszek. Elég szomorú hogy sok millió ember a számítógép előtt ülve éli az életét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. budspencer
2013.02.18. 19:45
Sosem értetem mi a jó a f.szbukban. Én már a "lájkolás" szótól is rosszul vagyok, a vége úgy is az lesz, hogy mindenki az ismerősöd.

Persze, hogy nem egy magányos, 17 éves unatkozó diák törte fel, mert ezt ciki lenne bevallani. Nem tudják, hogy ki tette, "de egy jól szervezett hekker csoport volt, kifinomult módszerekkel". Ahamm.

Mi az? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Terror bar19...
2013.02.18. 20:02
Sok millió embernek nincs is más választása, mint számítógép előtt leélni az életét. Ugyan kiülhet egy parkba nézni a fákat, de az sem kevésbé ingerszegény életmód.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. bar1984
2013.02.18. 21:51
Én nem igazán erről beszéltem. Én ha beszélgetni szeretnék valakivel akkor találkozom vele személyesen ( Persze itt most ne jöjjön senki a másik kontinensen nyaraló haverokkal, arra ott a Skype és társai.), a a fényképeimet szeretném valakinek megmutatni elviszem neki pendrájvon, vagy odaadom a fényképalbumot.És ez csak pár példa. Vannak normális emberi kapcsolataim. Csak ámulok azon hogy a mai tizenévesek naponta beszélgetnek barátaikkal, de közben lehet hogy hónapok óta nem találkoztak személyesen. Én tizenéves koromban alig vártam hogy végezzek a délutáni tanulással, aztán nyomás lefele estig focizni, vagy télen hógolyózni a barátaimmal. (pedig panelban nőttem fel) Most mi van? Üres sportpályák. A pad bezzeg mellette tele van mindenféle még ránézni is rossz emós görcsökkel, akik a telefonjukon Lájkolják azt a szar fészbukot. Ha meg elrúgnám feléjük a labdát megilyednének tőle mert nem tudják mi az. Meg is lehet nézni őket 30 kiló vasággyal az összes.
Van kivétel persze, tisztelet is nekik.
Javítsatok ki ha nincs igazam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dongo84
2013.02.18. 22:10
Úgy látom ide csak álszent-huszárok írnak. Akik utálják a fészbúkot... de szívesen kukkantanak néhány ismerősük "szoknyája" alá. Aki tagadja, hogy még nem regisztrált meg a háta közepére kívánja az egészet az egy antiszociális bullshit.

Én sem nézek soha pornót!

Jah és az itt leírtak miatt nem kell suckerberg rajongónak lenni, de álszent lámának sem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bar1984
2013.02.18. 22:22
Hát kérlek én nem regisztráltam, nem is fogok, és nem is érdekel az egész.Soha egyetlen percet sem fészbukoztam!!! És erre büszke is vagyok!! Egy rendkívül kedves, türelmes, és társasági embernek mondanak. Egyáltalán nem vagyok antiszociális. Akinek a szocializálódás egyet jelent a Fészbúkkal ott a gond nagyon de nagyon nagy!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror bar19...
2013.02.18. 22:24
Szerintem pont ugyanennyi balfék volt a nagy internet-éra előtt is, csak azoknak nem volt mobil eszköz a kezükben, hogy lásd, milyen szerencsétlenek. Ugyan nem bolygótúloldali nyaralási élmény, de ha mondjuk nem abban a városban élsz, mint a családod, akkor mennyivel egyszerűbb a fotókat megosztanod, vagy azzal beszélned, aki éppen ott van. Ettől persze még nem kevésbé undorító az üzletpolitika, miszerint amit felraktál, az ott is marad, és az övék. Ennek csak egy tanulsága van a részemről: nem kell ultrahádé fotót felrakni, elég a 800*600 is, azzal meg úgyse tudnak kezdeni semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6... dongo...
2013.02.18. 22:45
Egyetemre járok és az egyetemi csoport az elsődleges információ/jegyzet/könyv forrás. Van olyan ismerősöm aki több ezer kilométerre van stb.

Én azt gyűlölöm, hogy pár ember leszarja, hogy nem akarok fényképet és személyes adatot megosztani az fb pedig nem biztosít semmilyen lehetőséget, hogy te rendelkezz a mások által felrakott saját adataidról.

Már ott tartok, hogy feljelentem az anyósom vagy eltöröm a kezét, ha még egy képet felrak. Ráadásul soha nem lehet törölni, csak a mappájából nem lesz link a képre...

Amúgy már vártam mikor jön a megmondóember...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. dongo84
2013.02.18. 23:10
Az információ áramlást nem lehet megakadályozni. A jövőben ennek még jobban ki lesznek téve az emberek. Egész városok vannak bekamerázva, mindenkinél van legalább egy internetképes eszköz.... akárhogy erőlködtök nem fogjátok tudni kivonni magatokat a virtuális közösségi létből, ez most lehet fsochbúk később más lesz. Egyénként nem lesz nagy beleszólásod, hogy merre fejlődjön a társadalom, ha kismillió embernek ez tetszik...
Ha az tetszik az embereknek amit Asimov már 50 éve megálmodott és a jövőben még a személyes kapcsolattartást is teljes mértékben ignorálják...akkor az úgy lesz. Téged meg majd rendbontásért elvisznek, mint anarchistát.

Egyébként nem vagyok megmondó ember. Csak a hithű konzervatívokat próbálom semlegesíteni, mert ha rajtuk múlott volna ma nem tartanánk ott ahol. A foschbook-nak is vannak jó dolgai és nem feltétlenül arra gondolok, hogy Marsika kiírta mikor volt utoljára Wc-n.
A személyes adataidat meg mire fel félted? Mióta megszülettél nyilván vagy tartva...a bankoktól kezdve a kórházakig mindenhol tudnak rólad mindent és ha egy idegen Üzbég pásztor kezébe jut, hogy mikor születtél? Hát ki nem tojja le? Én legalábbis nagy ívben.

A személyre szabott reklámok kora is már elkezdődött, ebből már csak nagyanyám fog kimaradni, mert ő nagy ívben tesz ám nem csak Suckerberg-re de az egész internetre és ettől az ő élete már valóban nem lesz se kevesebb se több.

A szocializálódásról pedig szintén ez a véleményem, ha valakinek a személyisége nem engedi meg, mert annyira McFly, beszari nyúl, hogy egyáltalán megmutassa magát, akkor igen is kurta kötelessége azt megtenni más fórumokon.. .mint ahogy anno a költők tették csak nem fosbúkon hanem versekben.
Elég rövid látó embernek kell lenni ahhoz, hogy csak a negatív oldalát vegyük észre jelenkorunk "melléktermékeinek".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dongo84
2013.02.18. 23:20
+ hozzátenném, lehet élőben elbeszélgetve valakivel soha nem ismered meg annak igazi személyiségét akár az előítéleteid miatt, akár egyéb tényezők miatt. Míg virtuálisan
"folyamatosan" szemmel tartva előbb kibuknak a defektjei, amivel ha akarsz azonosulsz/ megbarátkozol vagy elítéled.... Tehát visszakérdeznék, talán azok az emberek jobban szocializálódtak akik nem élnek virtuálisan "társas életet" tehát kedves bar1984 ne érezd magad különbnek egy jó sör mellett a másik szemébe nézve, mint itt a klaviatúra felett.
Ki mondja meg hol a szakadék? Nem egy újonnan születő tudományág fog még ezzel foglalkozni a jövőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror dongo...
2013.02.18. 23:47
Hagyjuk a hülyeséget, virtuálisan soha nem tudod meg, hogy a célszemély hogyan viselkedik bizonyos szituációkban, kiáll-e érted szemtől szemben is, elviszi-e a balhét a munkahelyén, ha baj van, és így tovább. A neten szájalni könnyű, élőben meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2013.02.19. 08:07
És így a végére jó lenne, ha beismerné minden egymással szemben álló fél, hogy az internetnek/facebooknak vannak előnyei, egyben hátrányai is. Hiszen nélküle ha más nem, ott a telefon, ami az én véleményem szerint több pénz, hogy a kapcsolataid fent tartsd, mint az internet havidíj (mondjuk kivételesen nem itt a 29-es körzetben a UPC Telekomnál, rohadnának meg). Másrészről manapság már könnyebben, gyorsabban utána jársz egyes információknak annál, hogy elsétálsz a könyvtárba és rámegy a délután. Hátrány talán, hogy már a Híradó végén is azt mondja a műsorvezető: "Lájkoljanak minket a facebookon!", azaz a vírus módjára terjedő unintelligenciát már mindenki egészen a lelke mélyére ágyazta be, annak tudatában, hogy ez jó, és az életnek így van értelme, ha mindent megosztok/megosztatok másokkal. A személyes adataink kézre kerítésében pedig alant igaza volt dongo84-nek, ha nem facebookon, akármilyen más hivataltól, szervezettől megszerezheti adataidat, csak talán nem olyan gyorsan.

A facebookban nem az a baj, hogy van, mert sokkal könnyebb kommunikálni, hanem az, hogy másra használják, mint amire eleinte szánták. Mai szemmel meg már mindenki lehetőséget láthat arra vonatkozólag, ha visszaélni kíván valaki adataival. Van is nem kevés feljelentés ebből. Szerintem oktalanul...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Axane
2013.02.19. 13:09
bar1984

Semmivel nem vagy jobb, mint az általad leírt antiszociális tinik, a különbség, hogy Te az egyik végletbe kapaszkodsz foggal, körömmel, ők a másikba.
Én is utálom ezeket az iwiw-facebook szarokat, de be kell látni, hogy nem tudod magadat kihúzni alóla, túl sok minden megy már ott ahhoz, hogy csak úgy azt mondhassam, hogy "kösz nem". Jó neked, hogy Te minden barátoddal tudod személyesen tartani a kapcsolatot, de képzeld, van akinek már 50-100 kilométer is azt jelenti, hogy 2-3 havonta találkoznak csak, már ha sikerül egyeztetni, hogy rá is érjen mindegyik fél. Nekem erre a telefon túl drága volt, skypera alig járnak emberek, e-mailre alig válaszolnak, hát a facefos maradt, nem tudok mit tenni. A másik meg, hogy ha nem lenne facebook profilom, akkor nemes egyszerűséggel megdöglenék a vizsgáimon...ott kerül fel sokszor még a követelmény, meg a tételsor is..nem beszélve a jegyzetekről stb.
A személyes adataidat meg már 1 e-mailfiókból is kilopkodják, oda is megy a célzott hírdetés, stb, persze én is utálom, ha random emberek képein bukkanok fel, de túl sok mindent buknék ha nem lennék fent...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!