iPon Hírek

Feltörték a Vistát

Dátum | 2006. 12. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

Hiába beszél a Microsoft védelemről és biztonságról, az mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy a hackerek előbb vagy utóbb feltörik a nagy testvér legújabb operációs rendszerét. A tört változat már kezd terjedni az interneten, és a Microsoft minden próbálkozása ellenére is maximálisan müködik. Ugyanis a Microsoft úgy tervezte az operációs rendszert, hogy aktiválás nélkül az idő lejárta után fokozatosan kapcsolja lefelé a főbb szolgáltatásokat, így egy idő után ha még szeretnénk használni a rendszert, akkor kénytelenek leszünk aktiválni. Ez az eljárás Volume Activation 2.0-nak nevezte el. A hackerek a Microsoft Kulcsmenedzselő szerverét (KMS) verték át, ami eredetileg azt a célt szolgálja, hogy vállalatoknál, több mint 25 számítógép felett, aktiválják a Vistát.


A jelentések alapján a töréshez szükséges egy VMware fájl, ami tartalmazza a KMS szerver másolatát, amin tudja a Vista Business és Enterprise változatot aktiválni. A többi operációs rendszer teljes körű használatához egyelőre szükséges a hivatalos aktiválás. Azonban az előbbi megoldás sem teljes, ugyanis az aktiváció mindössze 180 napig érvényes.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.11. 12:33
Néhány hackernek sikerült kijátszani a Microsoft Windows aktiválási eljárását, így sikerült maximális tört Vistára szert ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!