iPon Hírek

Feltörték egy iskola komputerét

Dátum | 2007. 01. 15.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

Két New Jersey-i diákot azzal vádol a rendőrség, hogy feltörték az iskolájuk számítógépes rendszerét és megváltoztatták a jegyeiket.

A hatóságok azután vádolták meg a 18 éves Jonathan To-t és fiatalkorú társát a bűntettel, hogy egy rutin ellenőrzés során rájöttek, hogy a számítógépben és az iskolai naplókban rögzített jegyek eltérőek. Jonathant akár 10 év börtönbüntetésre is ítélhetik emiatt. Az Associated Press, amerikai hírügynökség, valamint a helyi újságok értesülései szerint a fiú állítólagos társa, akinek fiatal korára való tekintettel nem hozták nyilvánosságra a nevét,  a 21. életévének betöltéséig őrizetben maradhat.


A történet az 1983-ban készült Háborús Játékok című filmre emlékeztet, amelyben David Lightman, akit egyébként Matthew Broderick alakított, betört az iskola számítógépébe, hogy átírja a siralmas biológia jegyeit. Az iskolai csínyből végül FBI ügy lett, mivel David véletlenül az Amerikai Egyesült Államok azon titkos rendszerébe lép be, amely a nukleáris fegyverek felhasználását irányítja.

Ilyesmiről természetes szó sem volt a New Jersey-i ügy során. A bűntettet elkövető fiúk nem nyilatkoztak a történtekről. A vád ellenük mindössze annyi, hogy megváltoztatták öt diák 2005/2006-os tanévben megszerzett jegyeit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.14. 22:24
vissza a hírhez

Két New Jersey-i diákot azzal vádol a rendőrség, hogy feltörték az iskolájuk számítógépes rendszerét és megváltoztatták a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!