iPon Hírek

Feltuningolt svájci bicska IT-s módra

Dátum | 2009. 01. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Most először jelent meg a CES-en a Victorinox Swiss Army, hogy bemutassa legújabb alkotását, a Presentation Pro-t, amely valóban egy ízig-vérig modern svájci bicska, ellátva mindennel, amire csak szüksége lehet az embernek: kés, olló, pendrive, Bluetooth, körömreszelő, csavarhúzó, lézerpointer, ujjlenyomat-leolvasó, kulcskarika.


A pendrive kapacitása ráadásul nem is gyenge: 32GB-ot bír el, így elég sok mindent hurcolászhatunk rajta - annál is inkább, hogy a rajta tárolt adatok biztonságáról egy 256 bites, hardveres kódolórendszer gondoskodik egyrészt, valamint az előbb említett ujjlenyomat-leolvasó is másrészt.


Rendelkezik a "bicska" továbbá két gombbal is, amelyek segítségével - a nevéhez híven - prezentációk diái között navigálhatunk, a lézerpointerrel pedig folyamatosan a megfelelő helyre irányíthatjuk a hallgatóság figyelmét. A Bluetooth-ja 30 méteren belül hatékony, a kódolója AES és DES-szabványt egyaránt támogat, és mellékeltek még hozzá hozzáférés- és adatkezelő, szinkronizáló és biztonsági-mentő szoftvert is.


Ha pedig a 32GB túl soknak tűnik, úgy természetesen lehet választani 16 és 8GB-os modelleket is - annál is inkább, hogy ezzel együtt természetesen az ár is csökken, a legmagasabb $335-től egészen $170-ig. Lesz továbbá a "bicskának" egy repülőgép-kompatibilis változata is, amelyen nem lesz olló és kés - bár így már pont a "bicskaság" lényege veszik oda, de legalább repülőgépekre is felengednek vele.


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.01.12. 16:37
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Multitask
2009.01.12. 16:44
Hát ez r. jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bogyo74
2009.01.12. 17:54
Ha esetleg a gép nem ismeri fel a pendriveot, rögtön beleállíthatom a kést. Vonzó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2009.01.13. 00:27
ha sörről van szó, a férfiember nagyon találékony tud lenni :lol:
már csak 1 mini billenytűzet ill. lcd panel kellene bele....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!