iPon Hírek

Feltuningolta a műanyag Mac-eket az Apple

Dátum | 2009. 01. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Az NVIDIA 9400M platformjára léptette elő az Apple a műanyag MacBookokat, az alumínium modellekkel egy szintre hozva fel így őket grafikailag, a processzort pedig a középkategóriás változattal megegyező 2GHz-es Core 2 Duo-ra fejlesztve. Ezzel együtt a beépített memória alsó határát 2GB-ra növelték.

Ez azonban nem egy teljes átdolgozás és az alumínium modellek 1.066MHz-es, DDR3-as memóriája helyett a gépek továbbra is a 667MHz DDR2-es egységeket használnak. Hasonlóképp megőrizték a Mini DVI-kimenetet is (nem került tehát Mini DisplayPort a helyére), továbbá képernyő terén is csak a 20 hüvelykes Cinema Display áll rendelkezésre választható fejlesztési opcióként (bár olyat veszünk mellé amit akarunk később természetesen).

Egyéb tekintetben a műanyag MacBookokat érintetlenül hagyták: 120GB merevlemez, 8X Superdrive és hagyományos, kivílágítatlan billentyűzet. Opcionálisan a merevlemez még fejleszthető 320GB-ra, a memória pedig 4GB-ra. Mindent egybevetve tehát, bár műanyag-burkolatukkal továbbra is kilógnak kissé az alumínium-sorból, most már azért teljesítőképesebbek lettek belbecs tekintetében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.21. 14:52
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!