iPon Hírek

Feltűnt a láthatáron az Eee PC Desktop

Dátum | 2008. 03. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Úgy tűnik, karnyújtásnyira vannak csupán az Eee PC-k asztali megfelelői is, amint azt a képek is mutatják. Az ASUS ezen újdonságának is, "kistestvéréhez" híven az olcsósága lesz az egyik fő erénye ($199-$299 körül eleinte, bár szándékukban áll viszonylag rövid idő alatt stabilan $199-re vagy az alá beállítani).


Ennyiért azonban monitort természetesen (?) nem kapunk, csak a gépet magát - egy, enyhén a Nintendo Wii konzolra hajazó, de egyébként valóban dekoratív és elegáns megjelenésű darabot, a hordozható Eee-khez hasonlóan fehér és fekete színváltozatban.

Ami a hardver-jellemzőket illeti, arról eddig túl sokat nem árultak el azon túl, hogy Intel platformon alapulnak majd - eleinte várhatóan Celeron-okat használnak majd, idővel pedig (várhatóan) egy az egyben átállnak majd a Diamondville CPU-ra és a 945GC chipsetre. Ami pedig a képekből ránézésre is nyilvánvalóan leszűrhető még, az a kissé MacBook Air-jellegű optikai meghajtó-mentesség.

Oprendszer mibenléte konkrétan nem ismeretes, de az eddigiekből kiindulva vélhetőleg a Linux-trend fog folytatódni, részben az olcsóság, részben a könnyű kezelés és használhatóság végett - vagy esetleg az ember választhat majd a drágább, Win-es, és az olcsóbb, Linux-os verzió között...? Vélhetőleg hamarosan kiderül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!