iPon Hírek

"Felturbózná" a gyengébb telefonokat az MS

Dátum | 2009. 08. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Az MS legújabb fejlesztésének, a OneApp szoftverplatformnak deklarált célja az, hogy segítségével a régebbi/gyengébb mobilokból is a lehető legtöbbet hozhassák ki a tulajdonosaik.


Maga a OneApp egy mindössze 150KB-os kis apróság, melynek segítségével azonban nem-okostelefonokról is elérhetővé válnak - egy felhő-alapú háttérrendszer igénybevételével - olyasmik, mint például a Windows Live Messenger, a Facebook, vagy épp a Twitter.

Az MS hivatalos bejelentése szerint ezzel a fejlesztéssel az volt a célkitűzésük, hogy olyan lehetőségeket is megnyissanak a hagyományos mobillal rendelkezők előtt, amelyek eddig csak az okostelefonosok kiváltságai voltak. Nemes cél, főleg, ha nem csak hogy hatékony lesz a megvalósítása, de megfizethető is (mivel árakról még semmit nem lehet tudni).

A technológiát elsőként a dél-afrikai Blue Label Telecoms szolgáltatónál szemléltették; ígéretük szerint a OneApp világszerte való elterjesztését jövőre kezdik meg, míg a hozzá való szoftverfejlesztői készlet már az idei év végétől elérhetővé válhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2009.08.25. 23:16
VISSZA A HIRHEZ

ha jól értem akkor rádobom a k850i-mre ami azér nem egy gyengusz telefon.... és akkor rányomhatom a windows mobil oprendszerét vagy ha azt nem is de rendes programokat nem csak ócska java-sat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!