iPon Hírek

Felturbózza az Intel a 34nm-es SSD-it

Dátum | 2009. 10. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Fontos firmware update-tel jelentkezett az Intel a jelenlegi 34nm-es SSD-ihez, amely a jelek szerint lényegesen megfejeli majd azoknak a teljesítőképességét, különös tekintettel az írási sebességükre.


Az X25-M sorozat ezzel ugyanis már támogatja a meghajtó hatékonyabb írhatóságát biztosító Trim - más néven ATA Data Set Management Command - parancsot: jobban "át tudja tekinteni" a ki nem használt adatblokkokat, jobban rendszerezi őket, és így felesleges újraírást sem végez. Mindez pedig végeredményben (átlagosan) mintegy 40%-kal gyorsabb átviteli sebességet jelent.

Sok függ persze az egyes meghajtók kapacitátásától is, de például egy 160GB-os egység eddigi 70MB/s-eo átviteli sebessége a frissítés után akár 100MB/s-re is felugorhat. A Trim képességeit jelenleg a Win7 használja ki a legjobban, mivel az már alapból is ismeri és használja, de az újonnan kiadott SSD Optimizer and Toolbox segítségével XP és Vista rendszerek is profitálhatnak az újításból a meghajtó időszakos frissítésével.

A Mac OS X és más rendszerek a jelek szerint egyelőre még nem tudnak mit kezdeni a Trimmel, de ez persze nagy valószínűséggel csak ideiglenes helyzet; feltehetőleg viszonylag rövid időn belül elkészülnek majd azokhoz is a megfelelő kezelőprogramok - bár ezt illetően hivatalos információ még nem áll rendelkezésre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mtrx220
2009.10.27. 14:49
VISSZA A HIRHEZ

ez jellemző,
árcsökkentés helyett irnak egy jobb fw-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2009.10.27. 20:08
cseszhetik ha még mindig aranyárban megy... bár lassan áttérünk gyémántra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!