iPon Hírek

Felturbózza az OCZ Octane SSD-ket az új firmware

Dátum | 2012. 01. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az OCZ egy új firmware-t adott ki Octane sorozatú SSD meghajtóihoz, amely az előző kiadáshoz képest jelentősen jelentősen megnöveli az Octane család tagjainak véletlenszerű írási teljesítményét. Aki  rendelkezik Octane sorozatú SSD meghajtóval, és extra teljesítményre vágyik, annak feltétlenül érdemes lesz beszerezni és kipróbálni az új firmware-t.

A gyártó szoftvermérnökei a jelek szerint jó munkát végeztek, ugyanis a SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott Octane sorozatú SSD-k esetében egyes modelleknél több, mint duplájára emelkedett a 4K-s véletlenszerű írási teljesítmény, ez pedig nagy szó. Az alábbi táblázatból kiderül, hogy az új, 1.13-as verziószámú firmware pontosan mekkora teljesítménynövekedést kínál az egyes modelleknél:


Ahogy az a fenti táblázatban is látható, a 128 GB-os és 256 GB-os modelleknél több, mint duplájára ugrott a 4K-s véletlenszerű írási teljesítmény. Az 512 GB-os modell esetében is látványos a javulás: ez a példány 16000 helyett immár 26000 I/O művelet elvégzésére képes egyetlen másodperc leforgása alatt 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával. A gyártó állítása szerint az Octane sorozatú SSD-k következő szállítmánya már az új firmware-rel felszerelve érkezik majd meg a viszonteladókhoz.

Az Octane SSD-vel rendelkező felhasználók a gyártó hivatalos weboldaláról hamarosan letölthetik az új firmware-t. Érdekesség, hogy a letöltéseket tartalmazó weblapon jelenleg - a hír írásakor -  a 2011. december 12-ei 1412-es firmware fogad minket, nem a közleményben beharangozott v1.13-as. A frissítés előtt – mint mindig – most is érdemes mentést készíteni az adott SSD meghajtó tartalmáról. Az ördög nem alszik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások