iPon Hírek

Felújította a HP az asztali érintőcsodáját

Dátum | 2008. 06. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Név szerint a TouchSmart PC-t, amelynek - nevéhez híven - legfőbb jellegzetessége a tekintélyes, 22 hüvelykes, érintés-érzékelő képernyője. A frissítésnek pedig ezúttal egy igen jelentős - ha nem a legfőbb - eleme volt a stilisztika és a külcsín.


Ami a száraz jellemzőket illeti, azokban túl sok újdonság vagy meglepetés nincs is; a TouchSmart továbbra is egy kellemes, jó középkategóriás vas a maga Intel Core 2 Duo processzorával, 4GB RAM-jával, DVD-írójával, vezeték nélküli kapcsolati képességével, memóriakártya-rekeszeivel, webkamerájával és mikrofonjával - plusz opcionálisan TV tunerjével is, esetleg.

Hasonlóképp változatlanul látványos, elegáns és könnyen kezelhető a fő attrakciónak tekinthető érintőképernyő is, ami az ilyen szerkezetektől már jól megszokott módon nagyban megkönnyíti például a médiatartalmak közti böngészést, fényképet rendezését vagy szerkesztését, de adott esetben még a netelést is.


Megjelenés tekintetében azonban valóban látványos előrelépést sikerült tenniük a korábbi, egyrészt kissé talán ormótlan, másrészt pedig inkább irodákba, semmint otthonokba való kialakításhoz képest: most már ugyanis a monitor sokkal inkább emlékeztet egy kicsit vastagabb fajta tévére, semmint egy számítógépre - és az egész rendszer mindössze egyetlen tápkábelt igényel, mivel az egér és a billentyűzet vezeték nélküliek, a géphez pedig táviránítót is kapunk.

A régi TouchSmart, összehasonlításul.
A TV-tuner-mentes változat (IQ504) $1.299 ellenében várható majd, míg a tuneres IQ506 ennél csak egy kicsivel több ($1.499). A megjelenésük elvileg július 13-ra várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Bircsike
2008.06.11. 22:19
Sőt, nagyon jó ára van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!