iPon Hírek

Felújította a VIA a Mini-ITX-eket

Dátum | 2008. 06. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Felújította a Mini-ITX szabványát a VIA, immár 2.0-ás verziószámmal bocsátva így útjukra a 17 centis alaplapokat, amelyek már eddig is nagy népszerűségnek örvendtek a barkácsolóbajnokok és a kisméretű otthoni mozigépek (HTPC-k) rajongói körében.


A 2.0-s változat immár tehát olyan CPU-t határoz meg, mint például a cég saját Nano névre hallgató darabjai, HD-videótámogatáshoz 16 soros PCI Express-rekeszt, memóriából pedig minimum 2GB DDR2-t. Hasonlóképp alapvető a surround-hangzás és az akár hat csatornát is ellátni képes három sztereó-aljzat - tárhely terén pedig a két SATA II csatlakozó és az egy IDE is sok lehetőséget rejt magában.

Alapelvárás a minimum négy USB 2.0 port is, bár az eSATA nem. Vezeték nélküli technikát nem várnak el, és a hálózati kapcsolatot is gigabit ethernetre korlátozták.

Számításaik szerint az év utolsó negyedében jelenhetnek majd meg az új szabványra épülő alaplapok, valamint a már eleve ezekre alapozott gépek. Mi több, egyeztettek az NVIDIA-val is annak érdekében, hogy az új specifikációk tökéletesen illeszkedjenek a DX10 GPU-kkal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások