iPon Hírek

Felvásárolja a HP a Palmot

Dátum | 2010. 04. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nem kevesebb, mint 1,2 milliárd dollár ellenében vette meg a Palmot a HP; az egyesülés várhatóan július 31-én teljesedik be. A jelek szerint a Palm eddigi főnöke, Jon Rubinstein is maradhat a vállalatnál.

A felvásárlással mindketten igen jól járnak; a Palm katasztrofális téli negyedévet zárt, így a HP gyakorlatilag megmentette őket (a Palm egyébként már másoknál is kilincselt, árulta magát attól való félelmében, hogy önállóan már nem tudna tovább fennmaradni).


Ami a HP-t illeti, nekik természetesen a Palm mobil-tapasztalata és -technológiái jelenthetnek nagy segítséget; eddig ugyanis kizárólag Windows Mobile-t használtak az okostelefonjaikon, és nem is értek el velük jelentősebb sikereket - a Palm révén azonban saját operációs rendszerre is szert tettek.

A WebOS-nek köszönhetően jelentős előnyre tehetnek szert még a Windows Phone 7-es versenytársaikkal szemben is, mivel így a Microsoftnál jóval hamarabb biztosíthatják a többérintéses vezérlést és a fejlett, szélesebb kínálattal rendelkező alkalmazásboltot is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!