iPon Hírek

Felvásárolja a Microsoft a Logitechet is?

Dátum | 2008. 03. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Egyelőre talán nem, legalábbis a Logitechnél ezt állítják. Januárban ugyan a Logitech részvényeinek jelentősen megugrott az árfolyama, miután felröppent a pletyka, hogy a Microsoft 8 milliárd dollárért megvenné a céget - ez azonban mégsem következett be.

A Logitech elnöke, Guerrino De Luca elmondta, hogy a részvények ára csak egy napig maradt ezen a megemlkedett szinten, és hogy nem is lenne semmi értelme annak, ha a Microsoft valóban megvenné a céget.


Részletesebben kifejtve ez utóbbi megállapítás annyit tesz, hogy ha a két cég eggyéválna, gyakorlatilag monopóliumot alkotnának az egér- és a billentyűzet-piacon, ami az így keletkező verseny-nyomás hiányában egyrészt igencsak lelassítaná az innovációt, másrészt pedig egyáltalán nem vennék jó néven az ilyesmit a trösztellenes hivatalok sem.

Amikor megkérdezték tőle, hogy a Microsoft rendelkezik-e Logitech-részvényekkel, De Luca csak annyit mondott, hogy mivel vetélytársak, ennek nem lenne sok értelme, azt azonban büszkén vállalta, hogy Bill Gates jótékonysági alapítványa, a Melinda and Bill Gates Foundation vett néhány részvényt a cégből.

Végül, arra a kérdésra, hogy a laptopok kora véget vet-e az egerek korának, azt válaszolta, hogy egyáltalán nem, mivel a bevételük egyharmada nem csak hogy továbbra is az egerekből származik, de még 25%-al nőtt is az előző negyedévben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások