iPon Hírek

Felvásárolja az AMD az Ageia-t?

Dátum | 2007. 11. 28.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az AMD vezetői az fizikai gyorsítókkal foglalkozó Ageia felvásárlásáról beszélnek.

Egyesek szerint az AMD/ATI összeolvadás jól ment. A John Peddie Research szerint az ATI a grafikus piac mindössze 17,5 százalékát birtokolja, ami csökkenés az előző eredményekhez képest. Ezzel szemben az NVIDIA rekordprofitot ért el, egy negyedéve alatt egymilliárd dollár haszont termelt.

Richard Huddy az AMD-től azt nyilatkozta a múlt héten az Intel-Havok felvásárlásánál, hogy a GPU fizikai számítás mostmár halott. Az AMD valószínűleg tervezi az Ageia felvásárlását, azonban ez a téma eddig már többször is felmerült.

Az ASUS Ageia PhysX lapkáját tartalmazó kiegészítőkártyája.
Az AMD az Ageia felvásárlásával mégegy frontot nyitna az Intellel, és egy újabb lépést tenne az ATI grafikus kártyákba és AMD processzorokba integrált hardver-alapú fizikai gyorsítás megvalósításáért.

Az Ageia felvásárlásának legnagyobb gondja azonban a pénz, pontosabban annak hiánya. Huddy korábban a Custom PC-nek a következőt mondta: "Egyáltalán nem vagyunk teli pénzzel, és 100 millió dollár befektetése egy olyan szűk piacra, mint a fizikai gyorsítók piaca nagy rizikó számunkra."

Még nem tudni, hogy ez megint csak egy újabb pletyka, azonban az ATI felvásárlás is így indult, és végül beigazolódtak a pletykák.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2007.11.28. 00:11
Az AMD vezetői az fizikai gyorsítókkal foglalkozó Ageia felvásárlásáról ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2007.11.28. 12:34
(Vendég_On3din_* @ 2007 Nov 28, 12:31) [snapback]9264[/snapback]
nem kéne, van az AMD-nek elég baja így is...


Sajnos egyet értek, jól jönne nekik némi siker végre. Bár ATI fronton az új kártyák nekem nagyon szimpatikusak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.11.28. 12:52
Látva a Phenom tesztek eredményeit, az AMD még mindig kellemetlen helyzetben van... Talán pont ettől a felvásárlástól várnak valami kis javulást, vagy csak minden szalmaszálba megpróbálnak belekapaszkodni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!