iPon Hírek

Felvásárolná a Google a Skype-ot?

Dátum | 2007. 11. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az a hír járja, miszerint a Google a híres VoIP-szoftver és -hálózat megalkotójának, a Skype-nak a felvásárlását tervezi. A londoni webipar névtelen bennfenntesei szerint a Google már jelenleg is tárgyalásokat folytat a Skype-ért, amit siker esetén annak jelenlegi tulajdonosától, az eBay aukciós szájttól venne meg.

Annál is inkább, hogy mint mondják, az eBay meglehetősen rosszkedvű amiatt, hogy bár ő maga hatalmas összeget fizetett a Skype-ért (1,3 milliárd dollár, plusz 32,8 millió részvény), az mindössze 98 millió dolláros nettó bevételt termelt az idei harmadik negyedévben. Megerősíti a híreszteléseket az a tény is, hogy a Google mobil-projektjeinek a központja Londonban található, így az sem zárható ki, hogy a Skype technológiáját beépítik az Androidba.

A Skypephone (amellyel a Skype felhasználók ingyen hívhatják egymást a mobilhálózatokon) kiindulópontja is az Egyesült Királyság volt; a Google elvileg elláthatná Androiddal a Skyphephone jövőbeli darabjait, vagy pont fordítva, a Skypephone-t integrálhatná az Androidba, hagyományosabb telefonokat használva.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.21. 00:16
Az a hír járja, miszerint a Google a híres VoIP-szoftver és -hálózat megalkotójának, a Skype-nak a felvásárlását tervezi. A londoni webipar névtelen bennfenntesei szerint a Google már ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!