iPon Hírek

Felvásárolná a Samsung a SanDisket

Dátum | 2008. 09. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Ez a lépés pedig drasztikusan átalakíthatná a jelenlegi SSD-piacot, ami a vásárlók szemszögéből jó eséllyel áremelkedéssel is együtt járhat. James Chung, a Samsung szóvivője elmondta, hogy többfajta felvásárlási lehetőségen is gondolkodnak, de még eddig egyik mellett sem kötelezték el magukat. Maga a SanDisk is elismerte, hogy beszéltek erről a Samsunggal, viszont hozzátette azt is, hogy más cégekkel is rendszeresen tárgyalnak különböző lehetőségekről.

A Samsung természetesen a NAND flash memória-üzletágát kívánja ily módon kibővíteni, amelyet a SanDisk jelenlegi egyik fő partnere, a Toshiba ostromol kitartóan. Ha azonban a Samsung fel tudná vásárolni a SanDisket, úgy véget vethetne ennek a partnerségnek, és a Samsung saját SSD-gyártó lehetőségeit is megszilárdítaná - annál is inkább, hogy így a SanDisk által szabadalmaztatott technológiákat is a sajátjainak tekinthetné, és így azokat nem kéne már többé tőlük licenszelnie.

Ez utóbbi fejlemény tehát elvileg költségcsökkenést eredményezhet ugyan, ám a gyakorlatban a felvásárlás egy másik fontos célja éppen az lenne, hogy egy jelentősnek mondható vetélytárs bekebelezésével enyhülne a verseny is, és a cégek kevésbé kényszerülnének az áraik - és ezáltal a bevételeik - csökkentésére. Röviden: minél kisebb a piac, annál jobban örülhetnek a gyártók, mert annál szabadabban szabhatják meg az áraikat. Így tehát kétséges, hogy a lépés valóban olcsóbb SSD-ket eredményezne-e, és nem inkább drágábbakat.

Természetesen megfelelő óvatosság nélkül egy ilyen lépés a trösztellenes hatóságok figyelmét is nyomban magára vonná, így még erősen kérdéses, hogy milyen formában is valósulhat majd meg a felvásárlás, de kétségkívül érdemes lesz figyelemmel kísérni a dolgokat a továbbiakban is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. hartmy
2008.09.08. 11:24
vissza a hírhez

És ez azért is tök jó lenne mert az eddigi viszonylag alacsony ssd eladás még tovább csökkenne hála az árak emelkedésének.És nem értem hogy ez a gyártóknak miért lenne jó. Mert hogy tudtommal jelenleg elég alacsony az ssd értékesítés. De javítsatok ki és bocs ha tévedek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hartmy
2008.09.08. 13:00
Én akárhogy nézem vhogy mégis alternatívának akarják bevezetni. Mellesleg vetélytársnak sztem nem szerencsés mert nagyságrendekkel drágábbak mint a HDD-k.Igaz nem olyan sérülékenyek de akinek helyre van szüksége annak eleve nem kérdés hogy mit vásárol.
Nem értem néha ezeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.09.09. 14:09
Arra várhatsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!