iPon Hírek

Felvásárolná a SanDisket a Samsung és a Toshiba

Dátum | 2009. 03. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Újfent vásárlási szándékkal méregetik a SanDisket árgus tekintetek, már ha bíni lehet egyelőre még meg nem erősített híreszteléseknek. Egyes források szerint egész pontosan a Samsung és/vagy a Toshiba forgat a fejében ezirányú elképzeléseket.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a Samsung tavaly egyszer már próbálkozott ezzel, de akkor beletört a bicskája. Most azonban - főleg, ha a Toshiba is beszáll a ringbe - már akár másképp is alakulhatnak a dolgok.

Ami magukat az érintetteket illeti, ők nem is túl meglepő módon, semmit sem reagáltak a híresztelésre. A Samsung és a SanDisk egyszerűen csak annyit mondott, hogy nem mondanak semmit, míg a Toshiba még ennyit se.

Jim Handy, a kaliforniai székhelyű Objective Analysis elemzője szerint azonban nem valószínű, hogy a közeljövőben bárki is felvásárolná a SanDisk-et - már csak azért is, mert a Samsung $25-t ajánl minden egyes SanDisk részvényért ($1-al kevesebbet, mint tavaly), ám a SanDisk $60 alá nem adja magát.

Érdekes, hogy egyik fél sem tanult a tavalyi Microsoft-Yahoo pankrációból - amelynek egyik tanulsága épp az volt, hogy ha valóban fel akarunk vásárolni egy céget, akkor nem érdemes nyakaskodni árajánlat terén. Bár persze a másik meg az, hogy ha nincs üzlet, akkor a részvényesek nyakazzák le az azt meghiúsító főnököt. Érdekes lesz megfigyelni a fejleményeket ebben az ügyben is...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.03.15. 20:33
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2009.03.16. 08:45
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csaber
2009.03.16. 18:14
"Újfent vásárlási szándékkal méregetik a SanDisket árgus tekintetek, már ha bíni lehet egyelőre még meg nem erősített híreszteléseknek." talán a "bíni " helyett hinni szót helyesebb volna használni :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!