iPon Hírek

Felvásárolta a Gaikai-t a Sony!

Dátum | 2012. 07. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Megerősítésre került, hogy a David Perry féle felhőalapú játékszolgáltató platformot felvásárolta a Sony, nem kevesebb, mint 380 millió dollárért.

@VG24/7
Ennek eredményeképp a Sony vásárlói azonnal hozzáférhetnek "fantasztikus grafikával megáldott core játékokhoz és népszerű casual kategóriás darabokhoz is hihetetlenül széles választékban", bárhol és bármikor, számos internet eléréssel rendelkező eszközön, újságolta el az SCE fejes Andrew House. A Gaikai alapító David Perry sem hagyta az eseményeket szavak nélkül: "a Sony elképesztő erős márkát épített fel a PlayStationnel és játékosok millióinak elismerését váltotta ki világszerte".

"Megtisztelve érezzük magunkat, hogy segítségére lehetünk a Sonynak abban, hogy minél gyorsabban magáévá tegye az interaktív felhő erejét, tovább növelje a gazdaságot és új lehetőségekkel ruházza fel a fejlesztőket. Mindezzel drámaian megnövelhetik és fejleszthetik a tartalmi kínálatot, új, lélegzetelállító élményben részesítve a felhasználókat világszerte."

Ez a vétel kulcsfontosságú a konzolpiac jövőjének szempontjából és persze a játékfejlesztők előtt is egészen új perspektívákat nyit. A PlayStation 4 és a következő Xbox az okosok szerint 2013-ban jön. Egy Gaikai-jal megtámogatott PS viszont már PC-s játékokat is gond nélkül futtathatna (pl. Alan Wake PS3-on?), kérdés, hogy vajon mit lép erre a Microsoft és mi lesz így a konkurens felhőalapú játékszolgáltatóval, az OnLive-al, akik mögött nincs egy akkora brand mint a PlayStation.

Az akár egy böngészőben is elfutó havidíjas szolgáltatásnak már kiterjedt kapcsolatrendszere is van, maguk mellé állították nagy kiadókat, mint az EA és az Ubisoft, online magazinokat, mint az Eurogamer és bolthálózatokat, mint a BestBuy. További információk a hivatalos honlapon, és már lehet is gyártani az elméleteket, hogy mire fogja a Sony használni a Gaikai-t.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Janus27
2012.07.02. 16:20
Nem rossz. "(pl. Alan Wake on PS3-on?)" Őszintén én inkább a fordítottját várnám, Tekken6 vagy Gran Turismo 5 PC-n, az lenne a fincsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. YellowFlas...
2012.07.02. 16:28
Én is szívesen látnék pár játékot PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. arn
2012.07.02. 17:16
ongol lenne csak felho alapu jatekot eroltetni - szerintem erre meg nem erett meg a piac globalisan. gyanitom nem akar a sony meg egy konzolhaborut hwerileg penzelni. en pl siman nyomnek egy fusion alapu olcso konzolt bagoert nativ, majd idovel felho alapon. hw adott, es ahogy fejlodik, olcso upgradelni is. a kompatibilitassal sem lenne gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUFEUR
2012.07.02. 17:21
arn:

Hidd el, ezt a Sony is tudja, valószínűleg nem fognak nagyon nagy hülyeséget csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. shaddam
2012.07.02. 17:28
Ha mondjuk a régebbi játékaik kiadnák így elég jó kis motiválás lenne hogy vegyél a hardverükből a folytatás miatt. Kár hogy az egész felhő géming egy laggos szar 480p minőségben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.07.02. 18:28
HUFEUR: akkor viszont kellene egy nextgen konzol, aminek sem a kifejlesztese, sem a gyartasa nem ket ft. a sony meg nincs abban a helyzetben (sem), mint a ps3 elott volt. egy mellefogas aztan lehet megy a kukaba a ceg, most is vmi 6mrd minuszban vannak.

ez nekem amolyan "fejlesztes helyett" huzasnak tunik, esetleg vmi olcso konzollal, ami gyorsabb, mint a mostani, de nem igazan lesz utos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Janus27
2012.07.02. 18:29
shaddam - Lehet hogy egy laggos szar a Gaikai, de legalább működik. 10 éve még elképzelhetetlen lett volna, 10 év múlva pedig tökéletes lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2012.07.02. 20:08
arn: Igaz, hogy a Sony szarban van, de a Playstation évek óta csak a profitot hozza, az egyetlen jövedelmező részlegét meg csak akarják majd fejleszteni, hogy ne kapjon ki MS-től a next gen csatában.
Azt meg mindenki tudja, hogy jelenleg nagyon kevés helyen van csak olyan net, ami akár 480p-ben is bírná lagmentesen ezt a felhő alapú cuccot, főleg a Sony, egy 380 milliós hétvégi vásárlás előtt te is utánajárnál a dolgoknak.
Meg kell várni mit fognak ezzel kezdeni, lehet majd csak a PS5-nél fog jól jönni ez a vásárlás, ha hülye ötlet volt ők szívják meg, nem mi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. shaddam
2012.07.02. 20:16
arn: mert a vita is egy tipikus kínai vasból összegányolt olcsó hardver lett. Ha valamin spórolnak az nem az erő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.07.02. 22:45
Azon a bulin ott lettem volna,amit Mr Perry csaphatott a tranzakcio utan.Gratulalok neki,szep volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!