iPon Hírek

Felvásárolta a Samsung a Liquavistát

Dátum | 2011. 01. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Hivatalosan is megerősítették a fúziót, melynek köszönhetően immár a Samsung rendelkezhet a Liquavista elektrokapilláris technológiájával, ami LCD-közeli minőségű, de e-papír-jellegű teljesítményt nyújt (az LCD-khez képest tizedannyit fogyaszt), a hagyományos e-papírnál 70x gyorsabb frissítési rátával (tehát videólejátszási képességgel) és színekkel.


A jelek szerint a Samsung haladéktalanul át is emeli a technológiát a saját termékeibe - és itt most nem csak az e-olvasókra gondolnak; terveik szerint ugyanis mobiltelefonok, médialejátszók és más mobil eszközök is számíthatnak az új típusú képernyőre (aminek mellesleg van hajlékony változata is).

Bár az üzletet elvileg már tavaly decemberben megkötötték, és - szintén elvileg - már folyik is a közös munka, az még így is kérdéses, hogy mikorra várható az első közös alkotások kereskedelmi forgalomban való felbukkanása. Hasonlóan homályos az is, hogy megtartják-e majd maguknak az új technológiát, vagy kilicencelik-e másoknak is.

A Samsungnak ez a lépése már csak azért is érdemel figyelmet, mivel ez akár egy újabb hasznos pluszt jelenthet számukra az Apple ellen a táblák piacán, még csábítóbbá téve például a Galaxy Tab újabb inkarnációit - annál is inkább, hogy az iPad-et ugyan sokan használják olvasásra, de rendszeresen szenvednek is az erre nem kifejezetten alkalmas képernyőjétől. E téren a Liquavista technológiája tehát adu ász lehet a Samsungnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. iteq47
2011.01.21. 20:13
zsíír.
egy picit még fejlesztgetnek rajta, aztán megfelelő lesz monitornak is halál az lcdre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!