iPon Hírek

Felvásároltatná magát a Capcom?

Dátum | 2014. 06. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Capcom főrészvényesei elutasították az igazgatótanács javaslatát arra, hogy a cég önvédelmi jelleggel vásároljon vissza saját papírjaiból. A Capcom vezetősége gyakorlatilag ezzel azt akarta volna elkerülni, hogy valaki nagyarányú részvényfelvásárlással meg tudja venni a vállalatot. A vezetőség megígérte, hogy továbbra is a részvényesek érdekeit tartják szem előtt a cég irányítása során, és megfelelően reagálnak majd, ha egy külső vállalat nagyarányú részvényvásárlásba kezdene. Ezzel a döntéssel a befektetők gyakorlatilag azt tették egyértelművé, hogy többé nincs hitük abban, hogy a Capcom önmagában érdemben tovább tudna növekedni, így nyitottak egy esetleges felvásárlásra. Az internet népe persze azonnal elkezdett találgatni. Sokan azt szeretnék, ha a három nagy platformgazda (Microsoft, Sony, Nintendo) egyike venné meg a Capcomot, míg mások azt szeretnék, hogy a SEGA-hoz kerüljön. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy a Capcom az utóbbi években viszonylag erős mobilos, közösségi és online jelenlétet alakított ki, így sokkal valószínűbb, hogy végül egy olyan vállalathoz kerül majd, mely ilyen területeken is érdekelt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Szefmester
2014.06.18. 15:03
"Ezzel a döntéssel a befektetők gyakorlatilag azt tették egyértelművé, hogy többé nincs hitük abban, hogy a Capcom önmagában érdemben tovább tudna növekedni, így nyitottak egy esetleges felvásárlásra."

Vajon megérem még én vagy az unokáim, hogy valami pénzember felfogja hogy nem tartható fent a folyamatos növekedés? Még az emberi hülyeség növekedése sem olyan ami határtalan lehetne (legalábbis remélem, egyszer meghúzza valaki vagy valami a határt)

Ha meg már felvásárlás akkor valami Japán cég legyen az, hogy a szellemiséget tovább tudja vinni, és a nagy címeket ne csak pénzért tehető erőszakolásra váró valaminek nézzék, mint a nyugatiak többnyire teszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerty
2014.06.18. 19:32
Tünés EA! Eszedbe se jusson!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. F2Face
2014.06.19. 07:05
"Érdemes azonban figyelembe venni, hogy a Capcom az utóbbi években viszonylag erős mobilos, közösségi és online jelenlétet alakított ki, így sokkal valószínűbb, hogy végül egy olyan vállalathoz kerül majd, mely ilyen területeken is érdekelt."

És a Facebooknál már meg is kezdődtek a tárgyalások...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!