iPon Hírek

Felvirradt a Microsoftnak

Dátum | 2009. 10. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Nagyon jó hetet tud maga mögött a Microsoft Corp.: a világ legnagyobb szoftvergyártója csütörtökön sikeresen, pozitív visszhangokkal bemutatta a Windows 7 operációs rendszert, pénteken pedig a vártnál jobb eredményekről számolt be üzleti éve első negyedére. A cég részvényeinek árfolyama 7,6 százalékkal, 28,58 dollárra ugrott meg a Nasdaqon az eredmények közzététele után, ezzel már 92 százalékkel erősödött márciusban elért tízéves mélypontja óta, pedig a gyorsjelentés sorra csökkenésekről számolt be, csak éppen kisebbekről, mint amekkorákra az elemzők számítottak. A Microsoft árbevétele az egy évvel korábbihoz képest 14 százalékkal, 12,92 milliárd dollárra esett vissza (az elemzők 12,31 milliárdot jeleztek). Még nagyobbat szólt, hogy az adózott eredmény csak 18 százalékkal, 3,57 milliárdra, részvényenként 40 centre csökkent - a Thomson/Reuters konszenzusa 32 centet ígért. Az eredményekben nincs benne a Windows 7-re érkezett közel 1,5 milliárd dolláros előrendelés - az majd a következő negyedévet erősítheti -, szakmai elemzők szerint viszont érződik rajtuk, hogy a szeptember végével zárult negyedévben növekedtek a pc-eladások, szemben az előző két negyedév hanyatlásával. Olyan részlegei is vannak a Microsoftnak, ahol kifejezetten nőtt a profit: ilyen a szerverrészleg, illetve a szórakoztatási eszközöké, ez gyártja egyebek közt az Xbox játékkonzolt és a Halo videojátékot is. Az online szolgáltatások részlege azonban - idetartozik a Google riválisának szánt Bing kereső is - az egy évvel korábbinál 160 millió dollárral nagyobb, 480 millió dolláros üzemi veszteségről számolt be.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. MartonRoby
2009.10.26. 10:21
off:

Minek használnának Binget, ha használhatnak Google-t? A Google úgy terjedt el a köztudatban mint AZ INTERNETES KERESŐ. A Binget így csak az fogja használni, aki kifejezetten szimpatizálni akar a Microsofttal.

on:

Egyébként biztató a microsoft előrelendülése. Sokáig nem csipáztam a céget, de amióta Win7-et használok semmi problémám nincs a géppel, szóval tényleg érzem, hogy dolgoznak is a srácok. Hajrá MS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!