iPon Hírek

Fém ruhába bújtatva érkezik a Moto G5S és a G5S Plus

Dátum | 2017. 08. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Motorola a Lenovo égisze alatt két olyan új okostelefont mutatott be, melyek sokak érdeklődését kelthetik majd fel. A G5S és a G5S Plus párosával ismerkedhetünk meg az alábbiakban, ezek a masinák egyaránt a középkategóriát veszik célba. Moto G5S
A Moto G5S egy 5,2 hüvelykes megjelenítővel szerelve érkezik, ami széles betekintési szögeket biztosít, valamint elegendő fényerőt nyújt intenzív napsütésben is. A panel Full HD felbontású és Gorilla Glass 3 üveg oltalma alatt áll, így talán sokáig karcmentesen ragyoghat. Az Android 7.1 fut majd a szerkezeten. A Moto G5S kamerarendszerét kettő egység alkotja. Az előlapi kamera 1080p-s videocsevegések bonyolítását támogatja és persze szelfizéskor sem vall szégyent, mivel az alapját biztosító szenzor 5 megapixeles. A mobil frontján is van LED-es segédfény, szóval akár sötétben is lehet vele önarcképeket készíteni és videotelefonálni – az egység optikáját F/2.0-s apertúra jellemzi. Az újdonság főkamerája 16 MPixeles és szintén Full HD videózásra biztosít lehetőséget. Ez a modul fáziseltérésen alapuló AF támogatással és kéttónusú LED-es villanóval várja, hogy bevetésre indulhasson.
Ez az okostelefon a Qualcomm legszerényebb nyolcmagos központi chipjére, a Snapdragon 430-ra épül. A szóban forgó lapka 1,1 és 1,4 GHz-es órajelen üzemelő kvartetteket vonultat majd fel Cortex-A53 magokból kirakva, ezek a big.LITTLE architektúra révén képesek tökéletesen együttműködni. A platformnak még egy Adreno 505 IGP is a rész, ami talán egy kicsit túl nagy terhet kapott a nyakába a Full HD panellel. A mobilnak 3 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami szinte már minden helyzetben elegendőnek bizonyulhat. A Moto G5S tárkapacitása 32 GB-os, és ezt lehet bővíteni ha kevésnek bizonyulna. A kapcsolati lehetőségei között kiemelendő a 4G LTE hálózati modem, valamint az NFC chip megléte. És persze a Wi-Fi, Bluetooth, A-GPS vevő triója is hiánytalanul jelen van. Opcionálisan Dual-SIM támogatással is kérhető lesz a masina.
A Moto G5S teljesen alumíniumötvözetbe burkolózott, így a házról nem maradhattak el az antennacsíkok sem, melyek a festés színéhez vannak igazítva. Az eszköz kapott egy vízlepergető bevonatot, ennek köszönhetően a nedves balesetekkel szemben valamelyest védve lesz, de azért vízállóságról nem beszélhetünk. A masina ujjlenyomat-olvasóval jön, ami nincs elrejtve a szemek elől, ott virít a gépezet előlapján. Ez a Moto modell 8,2 milliméterre emelkedik ki a síkból, de a legvastagabb ponton, a kameránál már 9,5 mm-es, a súlya pedig 157 gramm. Sötétszürke és arany kivitelekben kerül a boltokba ez a mobil. Az üzemideje átlagon felülinek ígérkezik a 3000 mAh-s kapacitású akkumulátornak köszönhetően, ami egyébként egészen jó tempóval fog töltődni, hála a Motorola Turbo töltés eljárásának. A Moto G5S ajánlott fogyasztói ára 250 euróban lett meghatározva – ez alapján a Nokia 6 nyomába eredhet, de sajnos nem jobb vétel a finn masinánál. A forgalmazása néhány kulcsfontosságú területen még ebben a hónapban megkezdődhet, de az Egyesült Államokba például csak ősszel jut majd el. Moto G5S Plus
Most pedig lássuk, hogy mit tartogat a G5S Plus. Ez az okostelefon először is nagyobbra nőtt, itt már egy 5,5 hüvelykes képátlójú megjelenítővel lehet számolni, amihez viszont ugyanúgy 1920 x 1080 képpontos felbontás társul. Az IPS technológiás kijelző remek képminőséget fog produkálni minden helyzetben, és mivel ennek is Gorilla Glass üveg fedi le az előlapját, megfelelően védve lesz a fizikai behatásokkal szemben. A Moto G5S Plus duálkamerával jön, egy monokróm és egy RGB egységről beszélhetünk, melyek egyaránt 13 megapixelesek. A szoftver lehetőséget biztosít a mélységélesség szabályozására, be lehet állítani szelektív színek mellett fekete-fehér módot (például csak a piros jelenik meg az alapvetően monokróm képen) és ki is lehet cserélni a hátteret. Videózáskor itt már 4K minőségről beszélhetünk, ami igazán figyelemre méltó. Az előlapi képalkotóról sem szabad megfeledkezni, ez a megoldás 8 MPixeles és Full HD támogatást nyújt a videocsevegésekkor. Az előlapon és a hátoldalon egyaránt található LED-es villanó, szóval a masina mindkét kamerájával lehet ténykedni sötétben is.
Ez az újdonság már a Snapdragon 625 mobilplatformot vonultatja fel. A Qualcommnak ez a chipje továbbra is csak Cortex-A53 magokat vonultat fel, de ezek itt már akár 2 GHz-ig is skálázódhatnak, ha minden erejüket latba kell vetniük. A nyolcmagos lapkában egy Adreno 506 integrált grafikus vezérlő is fel fog tűnni. A rendszermemória és a háttértár tekintetében itt két konfigurációról számolhatunk be ennél a készüléknél. Az alapgépet a tervezők 3 GB-nyi RAM-mal szerelték fel, amihez 32 gigás adattárolót passzítottak, de ha ez valakinek nem lenne elég, az bizalmat szavazhat annak a modellnek is, amelynél 4 GB a memória és 64 GB a tárhely. A háttértárat mind a kettő esetben van lehetőség bővíteni. A Moto G5S Plus 300 Mbps-os letöltési sebességet támogató 4G LTE hálózati modemmel és NFC chippel szolgál, illetve van itt még kétsávos WLAN (802.11 a/b/g/n), A-GPS vevő és Bluetooth 4.2 modul is. A választékban ennél a gépnél is lesz szimpla és Dual-SIM-es változat is, mindenki a saját igényeinek megfelelő mellett teheti le a voksát.
A Moto G5S Plus is az Android 7.1 operációs rendszerrel került bevetésre, így a frissességre nem lehet panasz – és ha a vállalat megtartja jó szokását, akkor szinte borítékolható, hogy lesz rá Android 8.0 frissítés. Ez a mobil kínál Night Display és Quick Reply funkciókat is a Moto Experiences keretében. Ami a külsőt illeti, ezen a téren nincs különbség a Moto G5S és a pluszosított szerkezet között, a nagyobb modell is unibody fémkabátot kapott, és még a vízlepergető nanotechnológiás bevonatot sem nélkülözi. Az okostelefon térfogata 153,5 x 76,2 x 8 (9,5) milliméteres, a mérleg nyelve pedig 168 grammig kúszik alatta. A sötétszürke szín itt is adott, de ehhez már egy rózsaarany variáns társul a Moto G5S Plus esetében. Különös módon az akkumulátor nem változott, ahogy a Moto G5S, úgy a G5S Plus is egy 3000 mAh-s egységet hordoz a háta mögött, szóval az üzemidőt tekintve egy kicsivel gyengébben szerepelhet. Van Turbo töltés támogatás, melynek köszönhetően alig több mint egy óra alatt teljesen újult erőre fog kapni a gépezet. A Moto G5S Plus jobb ár-érték arányt mutat majd fel, mint a fenti társa, ezért a masináért 300 eurót kell majd leszurkolni, ami csak ötvennel több, mint a Moto G5S ára, és ezért az összegért sokkal erősebb központi chip jár egy összetettebb kamerarendszerrel kiegészülve. Ez a modell is még augusztusban megkezdi a karrierjét, de a tengerentúlon őszig kell rá várni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. tomchee
2017.08.03. 13:44
Fém ház. De jó csúszós is lesz az o_O Legalább vonnák be valamivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. katt777
2017.08.03. 15:16
Lenovo égisze alatt??? Máris felejtős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. katt777 tomch...
2017.08.03. 15:16
Nem-nem, szelfizzenek csak viharban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Busterftw
2017.08.03. 18:46
Sok ev utan Samsungrol vegre lekophat a szappantarto csufnev, uj kihivo van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Chrematori...
2017.08.03. 20:05
Oké, oké... De hol a szöszi a cikk fotójáról?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Andreios_8... katt7...
2017.08.03. 21:52
Mi ez a meglepődés, már vagy 3 éve megvette a Lenovo a Google-tól. mint ahogy a komplett x86 (desktop/laptop/szerver) gyártást az IBM-től.
Egyik esetben sem következett be jelentős minőség-esés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!