iPon Hírek

FF XI kiegészítő és hírek

Dátum | 2012. 06. 25.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A 10 éves MMORPG népszerűsége még mindig töretlen, olyannyira, hogy az új Final Fantasy MMO mellett is érdemes inkább belé tolni a pénzt és kihozni egy új kiegészítőt hozzá. A Square Enix elárulta, hogy az FF XI pénzügyileg az egyik legjobban teljesítő játékuk.

Yoichi Wada elmondta, hogy a játék még mindig nagyon fontos a kiadó számára és letaglózott minket a játékosok által az MMO-ban töltött összes idő hosszával. Ez nem kevesebb, mint 200,000 évet ad ki a mostani és korábbi kalandozók belefektetett hosszú perceiből és óráiból. A Final Fantasy XI 2002-ben indult PC-n és PS2-n Japánban, később pedig más régiókba és platformokra (Xbox 360) is kinyújtózott. A játék 2003-ra már vissza is hozta az árát és elkezdett profitot termelni. Az utódja sajnos nem volt ilyen szerencsés, egyelőre lesújtó vélemények vannak róla, de 2013-ban talán fordul majd számára is a kocka, hiszen teljesen újjászületik a 2.0-s újrakiadással.

Visszatérve a XI-re, van egy jó és egy rossz hírünk is. A jóról már tudtok, hiszen ez a 2013-ban megjelenő Seekers of Adoulin kiegészítő, mely a sorban az 5. lesz. Behoz számos új térképet, sztori tartalmat, két új kasztot és szakmákat. Nyugaton PC-re és Xbox 360-ra jön, Japánban pedig PS2-re is kihozzák. Érkezett hozzá egy trailer is:


A rossz hír pedig, hogy Hiromichi Tanaka, a játék producere romló egészségi állapotára hivatkozva befejezi karrierjét a kiadónál. Leveszi a kezét a játékról és a Square Enixtől is kilép. Tanaka egy Famitsunak (@Andriasang) adott interjúban elmondta, hogy súlyos beteg és a döntése nagyrészt emiatt született. Ezt követően szeretne egyedül alkotni, ami jó hír lehet az Old School rajongóknak, hiszen Tanaka jelentős kreatív erőt képviselt a Final Fantasy korai időszakában, de ott volt a Xenogears és a Chrono Cross születésénél is. Tanaka helyét Akihiko Matsui veszi át, aki jelenleg az FF XIV csapat tagja. Tanaka búcsúzóul természetesen elmondta, hogy a játék jó kezekbe kerül és bízik utódja képességeiben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!