iPon Hírek

FF XIV PS3: Töretlenül megy a fejlesztés

Dátum | 2012. 06. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Final Fantasy XIV producere, Naoki Yoshida megerősítette, hogy az MMORPG 2013 első negyedévében elindul PlayStation 3-on is. "Tartjuk a hivatalos honlapunkon megtekinthető ütemtervünkön szereplő dátumot" - ígérte. "Nem csúszunk, reméljük, akkor hozzuk ki a játékot, amikor a játékosok azt várják."


A PC verzió átdolgozott változata és a PS3-as kiadás fejlesztése szimultán folyik. Mivel a PS3 esetében memóriakorlátba ütköznek, így van mit optimalizálni, jelenleg ezen folyik a munka. A producert arról is megkérdezték, hogy mennyire éri meg a jelen generációs konzolra kihozni a játékot és nem megvárni a következő generációt. Erre a vezért azt felelte, hogy ha bejelentik az új masinákat majd megfontolják, de egyelőre a PS3-as tábort kell megjutalmazni a türelmükért.

"Ígéretet tettünk, hogy kiadjuk a játékot PS3-ra, ezt be kell tartanunk. Ez az elsődleges cél. Amint ezt megtettük, rátérhetünk a következő ígéretre."

A Final Fantasy XIV eredetileg 2010 januárjában jött volna ki, de azóta számos csúszást megélt. A PC verzió rémes fogadtatást kapott és ingyenessé vált néhány hónapra, amíg utánajártak az előfizetők által emelt problémahegynek és panaszáradatnak. Jelentős változások előtt áll a játék, a 2.0-s verzió még az idei év vége előtt vagy jövő év elején megérkezik."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!