iPon Hírek

FFXI: 3 új kiegészítő van készülőben

Dátum | 2008. 11. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Bizonyára van még aki emlékszik a sikeres Square Enix fantasy sorozat XI. epizódjára, mely egy MMORPG. Aki esetleg játszik is vele, vagy szívesen visszamenne nosztalgiázni, annak jó hírrel szolgálhatunk.


A szinte már legendás JRPG szériából készült MMO nem lett olyan sikeres, mint azt az ember gondolta volna, de talán ez nem olyan meglepő. Egy állandó világot nehéz úgy kialakítani, hogy olyan változatos, színes, és főként fordulatos legyen, mint amilyen a single player sorozat. Hozzá kell viszont tenni, hogy egy erős 500.000-es előfizető tábora azért van a játéknak (6 éves játékról lévén szó, ez annyira nem rossz), és Japánban igen népszerűnek mondható.


A címben említett 3 kiegészítő online lesz majd megvásárolható és letölthető. A digitális disztribúció valamikor 2009 tavaszán indul majd el, ám természetesen 1-2 hónap csúszás most is elképzelhető. Az árakról egyelőre nincs konkrét információ.

Az expanziókért a Square veterán Masato Kato a felelős. Ő olyan művek rendezője és forgatókönyv írója volt már mint a Chrono Trigger és a  Xenogears, valamint az ő munkája gyümölcse az alap FF XI játék is.

Az első kiegészítőben, melynek címe "A Crystalline Prophecy - Ode of Life Bestowing", a játékosok felfedezhetik egy hatalmas ősi kristály titkát, mely az egekben lebeg a világ felett.

Ezt követi majd az "A Moogle Kupo d'Etat - Evil in Small Doses" mely történet egyetlen esőcseppel és egy rozoga, roskadozó Mog Házzal kezdődött, melyen elkélne nemi javítás... - olvashatjuk a hivatalos információk között. "Kevesen gyanakodnának, hogy ez csak a kezdete egy szívet tépő rémálomnak, amilyet még nem láthatott a moogle társadalom... (Ehhez nehéz kommentet fűzni, annyit tudok hozzá tenni, hogy: Izéééé...)

Egy aranyos kis moogle... :)
A harmadik történet pedig, "A Shantotto Ascension: The Legend Torn, Her Empire Born" egy őrült professzorról szól, aki kijelenti magáról, hogy ő birodalma feje! Ez egyelőre elég ködösnek hangzik, de tavasszal majd utánajárhatnak a rajongók minden homályos részletnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. StevyXIX
2008.11.25. 15:08
Csak tudja, ha már írta, hogy sp-ben a legjobb.
Nem próbáltam sose a FF MMO-t, de hallottam, hogy egy szimpla fantasy MMO egyetlen FF-re utaló dolog benne a chocobo (de mondjuk nem próbáltam, csak olvastam).
Jöjjön inkább egy FFVII remake, annak mindenki jobban örülne (mondjuk olyan látványvilággal, mint a FFVII AC
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!