iPon Hírek

FFXIV Vitán, Xboxra még vitás

Dátum | 2011. 10. 22.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Square Enix bejelentette, hogy a Final Fantasy XIV Online előbb-utóbb meg fog jelenni Xbox 360-ra és PlayStation Vitára. Naoki Yoshida producer és rendező elmondta, hogy egyelőre a Playstation 3-as verzió a prioritás, és még folynak a tárgyalások a Square Enix és a Microsoft között az Xboxos verzióról.

"Mivel a játékot PC-re fejlesztettük, az Xbox platformos megvalósítás nem okozna nehézséget, de mint korábban is elmondtam, a PS3-as verzió befejezése előtt nem kezdhetünk neki. Folynak a tárgyalások a Microsofttal, de az is benne van a pakliban, hogy jövőre bejelentik az új hardverüket, és el kell döntenünk, hogy vajon ezt megvárjuk-e. Úgyhogy egyelőre várunk, és meglátjuk, mi történik, miután kész leszünk a PS3-as verzióval."

Yoshida hozzátette, hogy a PlayStation Vita, és az okostelefonok is szerepelnek a terveik között: "Igen, túl vagyunk a 2.0-n, de mivel újjáépítjük szerver rendszerünket, a tervek között szerepel, hogy a szervereket olyan külső eszközök is elérhessék, mint pl. az okostelefonok."

Ezen eszközök segítségével a játékosok ellenőrizhetik majd felszerelésüket, vagy használhatják az aukciós házat. Lehetséges, hogy lesz majd olyan program, melynek segítségével a játékos felnevelheti saját chocobóját, aztán visszatöltheti a játékba.

A Final Fantasy XIV Online első éve nem volt viharoktól mentes. A PC-s megjelenéssel kapcsolatos problémák miatt a Square Enix ingyenessé tette a játékot, és 2013-ra halasztotta a PS3-as megjelenést. Yoshida köszönetet mondott a játékosoknak türelmükért, és biztosította őket, hogy hamarosan beindulnak a dolgok, és érdemes lesz tovább játszani az FFXIV Online-nal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!