iPon Hírek

Fiatalos lendülettel érkezik a Galaxy A5 és A3

Dátum | 2014. 11. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a felsőkategóriás Galaxy Alphával egy egészen újszerű okostelefont alkotott meg. A vállalat a modell a jó fogadtatásán felbuzdulva úgy döntött, hogy egy teljes termékcsaládot épít ki az Alpha a dizájnját és anyaghasználatát tovább örökítve.
Samsung Galaxy A5
Persze a Galaxy A széria mindent figyelembe véve csak közvetve áll rokonságban az Alphával, de az ultravékony felépítésről egyik esetben sem kell lemondania az érdeklődőknek. Ezekkel az újdonságokkal a dél-koreai gyártó elsősorban a fiatalabb generáció tagjainak szeretne kedvezni, és ezt nem is rejtik véka alá, hiszen örömmel hirdetik, hogy a friss készülékek kiválóak szelfizésre, és a választható burkolatszínek is elég élénkek lettek. A pletykák alapján egyébként három Galaxy A modellt készít a Samsung, de ezekből egyelőre csak a Galaxy A3 és az A5 mutatkozott be, a Galaxy A7 érkezéséről idáig nem esett szó.
Samsung Galaxy A3
A két eszköz specifikációja annyira hasonlít egymáshoz, hogy sokaknak valószínűleg csak a kijelző mérete számít majd perdöntő különbségnek – persze az ajánlott fogyasztói árakat leszámítva. A Galaxy A5 és A3 egyaránt Super AMOLED technológiát alkalmaz, viszont eltérő képátló és felbontás mellett teszik ezt. Értelemszerűen a Galaxy A5 lesz a minőségibb panel tulajdonosa, ez ugyanis 720p-s felbontást kapott 5 hüvelykes felületen, ami 294 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A kistestvért választó felhasználóknak egy 4,5 colos kijelzővel kell beérnie, amely kevésbé ígérkezik részletgazdagnak (245 PPI) a felületére „kifeszített” 960 x 540 képpontból fakadóan.
Samsung Galaxy A5
A felsőbb árkategóriát célzó modell egy 13 megapixeles főkamerával lett ellátva, a Galaxy A3 pedig már csak egy 8 MPixeles képek készítésére alkalmas egységet kapott. Videózni ugyanolyan minőségben tudnak majd a különböző gépek, és mindkettőnek van LED-es villanója is. A Galaxy A5 6,7 milliméteres házban lakik és mindössze 123 grammot nyom, az A3 pedig még ennél is könnyebb a maga 110 g-os tömegével, azonban egy kicsit már vastagabb (6,9 mm). Az akkumulátorokkal egyik esetben sem voltak túlzottan bőkezűek a tervezők, mindkettőnek szűkre szabott teleppel kell majd beérnie. Az A3 egy 1900 mAh-s egységből fogja nyerni az energiát, a Galaxy A5 meg egy 2300-as megoldás kegyeire lett bízva. A várható üzemidőről egyik esetben sem nyilatkozott a vállalat, de azt kiemelték, hogy nagyon jó energiatakarékos móddal lettek ellátva a szerkezetek.
Samsung Galaxy A3
Mindkét esetben egy Snapdragon 410 besorolású, MSM8916 chip tevékenykedik a színfalak mögött, így hasonló teljesítményre van kilátás. Ez a lapka már 64 bites, és négy darab 1,2 GHz-es Cortex-A53 magnak, valamint egy Adreno 306 grafikus egységnek nyújt otthont. Rendszermemória terén még felfedezhető némi eltérés a gépek között, hiszen míg a Galaxy A5-öt bőséges, 2 GB-nyi RAM-mal látták el a mérnökök, addig a Galaxy A3-nak mindössze 1 GB-tal kell majd ügyesen gazdálkodnia. A páros tagjai bővíthetőek microSD kártya segítéségével, azonban alapból sincs ok a panaszra, mivel 16 GB várja a felhasználókat. A kapcsolati lehetőségeik tárházában meglesznek a legszükségesebb dolgok. Az újdonságok 150 Mbps-os letöltési sebességet támogató 4G LTE (Cat. 4) hálózati modemmel érkeznek, és ezen felül rendelkeznek kétsávos, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.0 modullal, NFC chippel, GLONASS-t is támogató A-GPS vevővel és boldogulnak az ANT+-t használó fitneszkiegészítőkkel is. Továbbá az is megemlítendő még, hogy készülnek dupla SIM-es kivitelek is.
Samsung Galaxy A5
A Galaxy A okostelefonok a Samsung által unibodyként jellemzett fém házat kaptak, amivel először a Galaxy Alpha esetében találkozhattak az érdeklődők. Az okostelefonokat haza lehet majd vinni a szokványos gyöngyház fehér és éjfekete szín mellett platinaezüst, rózsaszín, világoskék és pezsgőarany árnyalatokban is. A mobilok főkamerája ugyan különbözik, ám az előlapjukra már egységes megoldás került. Ezzel a kamerával HD minőségű videóhívásokat lehet majd folytatni a családtagokkal, közeli ismerősökkel. De talán nem is ez a lényeg, hiszen, mint mondtuk, nagy hangsúlyt fektettek a tervezők az önarcképekre, és még a szoftveres oldalon is egy sor szelfikészítő lehetőség várja a jövendőbeli tulajdonosokat (pl. szélesvásznú szelfi, animált GIF, Beauty Face funkció és főkamerás szelfi). Az Galaxy A-kon a Google legfrissebb mobilos operációs rendszerét lehet köszönteni, az Android 4.4.4-et, és a KitKat kódnevű verzió ezúttal is számos változtatáson esett át a TouchWiz révén. Ezek a modellek ráadásul nagy valószínűséggel a későbbiekben megkapják a Lollipopot is egy átfogó frissítés formájában, hiszen már 64 bites alapokkal rendelkeznek, ami csak az Android 5.0-val nyer igazán értelmet.
A Samsung Galaxy A3 és a Galaxy A5 megjelenésével kapcsolatosan sajnos egyelőre nem sok részletet árult el a gyártó. Annyi biztos pillanatnyilag, hogy mindkettő újdonság novemberben fog kereskedelmi forgalomba kerülni, és sok más régió mellett Kínában azonnal megvásárolhatóak lesznek. Az ajánlott fogyasztói árakról hivatalos adat egyelőre nincs, azonban a szóbeszéd szerint a készülékek képességeihez mérten viszonylag magas összeget kérnek majd el értük.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. j.panzer
2014.11.02. 23:33
Vicces egy cég ez a Samsung.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. tomboy013
2014.11.03. 00:08
Csak 1 széria lenne ami külsőben különbözne a többitől, csak 1 Vajon miért nem bíznak meg új dizájnereket....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zotya21 tombo...
2014.11.03. 00:11
hát ez pont hogy más mnit a többi igaz csak kicsit

de tényleg tiszta egyforma mindegyik telefonjuk és szerintem ronda is mind
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Philo
2014.11.03. 06:41
A fém ház üdvözölendő. Ellenben már tényleg újíthatnának valami egyedi formát, mert kb 5 éve ugyanaz megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. yodamester...
2014.11.03. 07:54
És a többi gyártó telefonja nem egyforma???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tomboy013 yodam...
2014.11.03. 09:33
Eltaláltad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. yodamester... tombo...
2014.11.03. 09:46
Mert?Nagy kijelző,alul 1 vagy több gomb,felül hangszóró,ennyi.Felesleges ezen csámcsogni hogy minden Samsung egyforma.Számomra minden gyártó telefonja egyforma kinézetre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tomboy013 yodam...
2014.11.03. 10:29
Maradjunk annyiba amivel az utolsó mondatod kezdted: "Számodra" minden telefon egyforma, de egyébként nagyon nem az. Nem csak eleje van egy telefonnak, de mindegy. A Samsungoknál az eleje és hátulja is mindig ugyanolyan. Elől ovális fizikai home gomb, mellette 2 kapacitív. Hátul bal felül led, középen fent kamera(szigorúan négyzet alakban ezüst színű kerettel) és mellette jobbra hangszóró, alatta Samsung felirat. Ha te ezt nem látod és azt sem, hogy más gyártóknak több féle dizájnú telefonjaik vannak(illetve azokon is változtatnak bizonyos időközönként) akkor ott gond van a szemekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. yodamester... tombo...
2014.11.03. 10:32
Érdekes mert nekem az s5 és az s4 active is másabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomboy013 yodam...
2014.11.03. 10:35
Kivétel erősíti a szabályt, 150 Samsung közül 1 eltérhet a többitől, de akkoris 99%-ban ugyanaz az unalmas dizájn évek óta, a szappantartó formáról nem is beszélve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2 tombo...
2014.11.03. 15:13
Drága a szemüveg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.03. 19:20
Érdekes lenne ha a telo sarka szúrná a tenyerem. Nekem és szerintem nagyon is jó ez a forma, a samsung ilyen az lg olyan a sony meg amolyan ...dasdasd
Mond meg a mercinek vagy a bmw-nek hogy jó lenne már változtatni az egyedi formákon muhahahaha
Szerintem nagyon pofás telok lettek egyedül a samsung áraival nem tudok ki egyezni. Ki ne venne inkább 830-at az s5 mini helyett, vagy maradjunk az androidnál, ki ne venne inkább g2-t s5 mini helyett stb. Csodálatra méltó módon esett az s4 mini űára 65-re eddig 100 volt és már azt is elfelejtettük hogy volt olyan telefon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BenQko
2014.11.03. 21:18
Végre fémház, mint az alphanál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lekvarka
2014.11.04. 15:43
Note 4 kicsibe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!